Запис Детальніше

Біологічні та екологічні властивості видів і форм роду Robinia L. в Правобережному Лісостепу України.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Біологічні та екологічні властивості видів і форм роду Robinia L. в Правобережному Лісостепу України.
 
Creator Мазуренко , В.Д.
 
Subject 582 Систематика рослин
06.03.01-лісові культури та фітомеліорація
 
Description Дисертація присвячена дослідженню біологічних та екологічних властивостей видів і форм роду Robinia L. в Правобережному Лісостепу України.
Проаналізовано систему роду Robinia L. та проведено аналіз морфологічних особливостей відомих видів роду Robinia L. Узагальнено палеоботанічні дані та питання філогенезу роду Robinia L.
Досліджено ритми сезонного росту та розвитку видів роду Robinia L., інтродукованих в Правобережному Лісостепу України, їхні особливості цвітіння і плодоношення, зимостійкість, посухостійкість, світловибагливість та відношення до кислотності ґрунтів.
Опрацьовано способи насінного та вегетативного розмноження (у тому числі мікроклонального в умовах in vitro).
Встановлено, що природно-кліматичні умови Правобережного Лісостепу України є сприятливими для культивування видів і форм роду Robinia L.
Узагальнено досвід інтродукції видів і форм роду Robinia L. та встановлено видовий та формовий склад роду в Правобережному Лісостепу України.
Дано оцінку перспективності інтродукції та акліматизації видів роду Robinia L. в Правобережному Лісостепу України. Проведено оцінку декоративності та узагальнено можливості використання видів і форм роду Robinia L. у зеленому будівництві.
 
Date 2010-10-27
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5113/1/%D0%9C%D0%B0%D0%B7%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%92.%D0%94.pdf
Мазуренко , В.Д. (2010) Біологічні та екологічні властивості видів і форм роду Robinia L. в Правобережному Лісостепу України. PhD thesis, ‏ Робота виконана в Уманському національному університеті садівництва.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5113/