Запис Детальніше

Порушення мінерального обміну в організмі молочних кіз (діагностика і профілактика).

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Порушення мінерального обміну в організмі молочних кіз (діагностика і профілактика).
 
Creator Немова , Т. В.
 
Subject 619 Ветеринарна медицина
16.00.01-діагностика і терапія тварин
 
Description Дисертація присвячена дослідженню порушень мінерального обміну в організмі кіз молочного напряму продуктивності в періоди кітності та лактації і розробці методів профілактики виявлених порушень з використанням комплексних мінеральних препаратів, які створено на основі органічних сполук біогенних макро- і мікроелементів.
Встановлено, що при концентратному типі годівлі без використання кормових добавок не забезпечуються потреби кітних і лактуючих кіз у макро- (Кальцій, Фосфор, Магній) та мікроелементах (Манган, Кобальт, Купрум, Цинк), що призводить до розвитку в них комплексних порушень мінерального обміну, які проявляються симптомами остеодистрофії, гіпокобальтозу, гіпокупрозу, цинковою, мангановою і селеновою недостатностями. Це зумовлює порушення клінічного стану, морфологічних і біохімічних показників крові і взаємопов’язаних обмінних процесів в організмі кітних і лактуючих кіз, що проявляється змінами в діяльності серцево-судинної системи, порушенням гемоцитопоезу, метаболізму білків і ліпідів, процесів сечовиноутворення.
Для профілактики порушень мінерального обміну в організмі кітних кіз розроблено препарат Капремін, який сприяє відновленню клінічного стану тварин, нормалізує вміст у крові макро- і мікроелементів, процеси гемопоезу, метаболізм білків, ліпідів, вуглеводів, забезпечує оптимальні умови для формування, росту і розвитку плодів. З метою профілактики порушень мінерального обміну в організмі лактуючих кіз розроблено препарат Капремін-Лакт, який в період лактації кіз нормалізує клінічний стан, вміст у крові макро- і мікроелементів, процеси гемоцитопоезу та загального метаболізму, забезпечує отримання якісного молока.
 
Date 2010-10-19
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5114/1/%D0%9D%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%A2.%D0%92.pdf
Немова , Т. В. (2010) Порушення мінерального обміну в організмі молочних кіз (діагностика і профілактика). PhD thesis, Робота виконана в Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5114/