Запис Детальніше

Наукове обґрунтування та розробка заходів подовження строків споживання плодів гарбузових рослин.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Наукове обґрунтування та розробка заходів подовження строків споживання плодів гарбузових рослин.
 
Creator Пузік , Л. М.
 
Subject 06.01.15-первинна обробка продуктів рослинництва
631 Загальні питання сільського господарства
 
Description Дисертацію присвячено комплексному вирішенню питань подовження строків споживання плодів гарбузових рослин, удосконаленню підходів до подовження періоду споживання свіжої продукції, всебічному вивченню потенційних можливостей плодів дині, кабачка, огірка та факторів, які формують їх товарний стан та хімічний склад.
Сформульовано і науково обґрунтовано концепцію розширення періоду споживання плодів гарбузових овочів, основними елементами якої є прийоми одержання раннього врожаю, строки збирання плодів для зберігання, дозарювання плодів дині ендогенним етиленом, зберігання продукції у поліетиленових упаковках, надходження продукції з зони Степу України.
Проведено вибір сорту дині та кабачка методом багатокритеріальної оптимізації. Науково обґрунтовано закономірності накопичення поживних речовин та зміна їх під час зберігання у плодах гарбузових рослин залежно від особливостей сорту і погодних умов вегетаційного періоду, умов зберігання. Поглиблені комплексні дослідження теплофізичних, фізичних, фізіологічних, структурно-механічних властивостей, морфологічних показників плодів дині, кабачка, огірка. Удосконалено способи зберігання дині, кабачка. Науково обґрунтовано конкурентоспроможність плодів гарбузових рослин за комплексним показником.
 
Date 2010-10-12
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5117/1/%D0%9F%D1%83%D0%B7%D1%96%D0%BA_%D0%9B.%D0%9C.pdf
Пузік , Л. М. (2010) Наукове обґрунтування та розробка заходів подовження строків споживання плодів гарбузових рослин. PhD thesis, Робота виконана в Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва Міністерства аграрної політики України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5117/