Запис Детальніше

ЕКОНОМІКО-ПРОГНОСТИЧНА МОДЕЛЬ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УРБАНІЗОВАНОГО РЕГІОНУ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ЕКОНОМІКО-ПРОГНОСТИЧНА МОДЕЛЬ
ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УРБАНІЗОВАНОГО РЕГІОНУ
 
Creator Рачинський, О.С.
 
Subject 332 Регіональна економіка. Територіальна економіка. Економіка землі. Економіка житла
08.00.06 - економіка природокористування та охорони навколишнього середовища
 
Description У дисертації досліджено особливості розвитку природокористування в агросфері адміністративних районів урбанізованого регіону на прикладі Київської області.
Розкрито сутність та змістовне наповнення поняття територіально-просторовий економіко-екологічний кластер (ТПЕЕК), який забезпечує науково обґрунтовану взаємодію елементів господарської системи і природно-ресурсного потенціалу адміністративних районів урбанізованого регіону.
Ключовим поняттям визначено «ємність» природних ресурсів, диференціюючи його за ознаками екосистеми, середовища, території, ландшафту, сільськогосподарських угідь.
На основі дослідження процесів урбанізації обґрунтовано схему опорного каркаса досліджуваної території.
Проведено логістичний аналіз території та процесів урбанізації в контексті екологічної безпеки, а також оцінювання функціонування системи сільського, лісового та водного господарств.
Визначено критерії, показники і методи регулювання природокористування в агросфері адміністративних районів, розроблено наукові принципи організації моніторингу навколишнього природного середовища, прогноз і стратегію розвитку системи природокористування урбанізованих районів.
 
Date 2010-06-08
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5348/1/Rachinsky.pdf
Рачинський, О.С. (2010) ЕКОНОМІКО-ПРОГНОСТИЧНА МОДЕЛЬ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УРБАНІЗОВАНОГО РЕГІОНУ. PhD thesis, Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5348/