Запис Детальніше

ЕФЕКТИВНЕ ФУНКЦІОНУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА ЇХ РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ЕФЕКТИВНЕ ФУНКЦІОНУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА ЇХ РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
 
Creator РУДЬКО , Р.М.
 
Subject 08.00.04 - економіка та управління підприємствами
338 Економічне становище. Економічна політика. Управління та планування в економіці. Виробництво. Послуги. Ціни
 
Description У роботі досліджено теоретичні, методичні та практичні основи ефективного функціонування сільськогосподарських підприємств, шляхи підвищення економічної ефективності їх діяльності, запропоновано заходи щодо вдосконалення економічного механізму функціонування сільськогосподарського підприємства, які б забезпечили зростання виробництва. На основі математичної моделі оптимізовано виробничу структуру сільськогосподарського підприємства при існуючому рівні забезпечення ресурсами за раціонального поєднання галузей рослинництва і тваринництва для досягнення максимального прибутку.
Розраховано прибутковість сільськогосподарського підприємства при умові забезпечення фінансовими ресурсами на 90%, 70% та 50%, розглянуто варіанти з покриттям недостатніх фінансових ресурсів за допомогою кредитів.
Запропоновано варіант виробничої структури сільськогосподарського підприємства для Лісостепу, яка б забезпечила прибутковість діяльності підприємства (враховано прибутковість культур та грунтово-кліматичні умови згаданої зони).
Розраховано орієнтовну потребу у фінансових ресурсах для покриття витрат на оборотні активи для Київської області.
Удосконалено систему заходів зовнішніх і внутрішніх чинників, спрямованих на підвищення ефективності функціонування сільськогосподарських підприємств, які є основними складовими економічного механізму. При цьому виділено: фінансова підтримка (дотації і субсидії), кредитна політика, страхування, оподаткування та ринкове середовище.
 
Date 2010-03-25
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5352/1/Rudko.pdf
РУДЬКО , Р.М. (2010) ЕФЕКТИВНЕ ФУНКЦІОНУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА ЇХ РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ. PhD thesis, Національний університет біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5352/