Запис Детальніше

МІНІМІЗАЦІЯ СИСТЕМИ ОСНОВНОГО ОБРОБІТКУ ҐРУНТУ ПІД ПШЕНИЦЮ ОЗИМУ В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title МІНІМІЗАЦІЯ СИСТЕМИ ОСНОВНОГО ОБРОБІТКУ
ҐРУНТУ ПІД ПШЕНИЦЮ ОЗИМУ В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ
ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ
 
Creator ЯМКОВИЙ, В.Ю.
 
Subject 06.01.01-загальне землеробство
631 Загальні питання сільського господарства
 
Description Дисертація присвячена вивченню впливу рiзних систем основного обробітку ґрунту і різних технологій вирощування пшениці озимої, що включають традиційну оранку і нульовий обробіток, на основнi показники ґрунтової родючості, урожайностi та якісні показники зерна пшеницi озимої після різних попередників в умовах Правобережного Лісостепу України.
Розраховано економічну й енергетичну ефективність вирощування пшеницi озимої залежно від рiзних систем основного обробітку ґрунту та попередників.
За результатами досліджень рекомендовано виробництву під пшеницю озиму використовувати полицево-безполицеву систему основного обробiтку ґрунту в зерно-просапній сівозміні, яка сприяє оптимізації умов формування високої врожайностi зерна пшениці озимої. У короткоротаційних сівозмінах для господарств різних форм власності Правобережного Лісостепу України пропонується нульова технологiя вирощування пшениці озимої після пшениці ярої.
 
Date 2010-06-24
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5369/1/Yamkoviy.pdf
ЯМКОВИЙ, В.Ю. (2010) МІНІМІЗАЦІЯ СИСТЕМИ ОСНОВНОГО ОБРОБІТКУ ҐРУНТУ ПІД ПШЕНИЦЮ ОЗИМУ В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ. PhD thesis, Національний університет біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5369/