Запис Детальніше

МЕТОДИ І МОДЕЛІ АНАЛІЗУ ПРОЦЕСІВ АВТОНОМНИХ СИСТЕМ ЕЛЕКТРОЖИВЛЕННЯ НА БАЗІ АСИНХРОНІЗОВАНОГО ГЕНЕРАТОРА З БЕЗКОНТАКТНИМ КАСКАДНИМ МОДУЛЬОВАНИМ ЗБУДЖУВАЧЕМ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title МЕТОДИ І МОДЕЛІ АНАЛІЗУ ПРОЦЕСІВ
АВТОНОМНИХ СИСТЕМ ЕЛЕКТРОЖИВЛЕННЯ
НА БАЗІ АСИНХРОНІЗОВАНОГО ГЕНЕРАТОРА
З БЕЗКОНТАКТНИМ КАСКАДНИМ МОДУЛЬОВАНИМ ЗБУДЖУВАЧЕМ
 
Creator Василів, К.М.
 
Subject 621 Загальне машинобудування. Ядерна техніка. Електротехніка. Машинобудування в цілому
05.09.03-електротехнічні комплекси та системи
 
Description У дисертації запропоновано вирішення науково-прикладної проблеми роз¬роблення методів математичного моделювання складних електротехнічних комп¬лексів і систем та на їх підставі математичних моделей для аналізу електромаг¬нітних і електромеханічних процесів, які відбуваються в автономних системах електроживлення на базі асинхронізованого генератора з безконтактним каскад¬ним модульованим збуджувачем, що функціонує на принципі модуляції напруги.
У дисертаційній роботі запропоновано низку методів, теоретична концепція яких передбачає подальший розвиток теорії математичного моделювання електро-машино-вентильних систем стосовно підвищення числової стійкості базового ме-тоду цієї теорії (методу вузлових потенціалів), точнішого врахування взаємних зв‘язків структурних елементів у математичних моделях складних електротехніч¬них комплексів і систем різного призначення та підвищенню рівня адекватності математичного моделювання вентильних перетворювачів частоти.
Запропонований метод вузлових уточнень струмів дає змогу моделювати дов-готривалі процеси складних електротехнічних комплексів і систем шляхом ком¬пенсування властивої базовому методу похибки, яка полягає в неузгодженості струмів у вузлах схеми і яка спричинена записом матриці інциденції не для стру¬мів схеми, що передбачено першим законом Кірхгофа, а для похідних струмів.
Запропонований метод квазікомбінованих схем дає змогу точно моделювати розрив електричних гілок вентильних перетворювачів частоти за постійної струк¬тури системи рівнянь електричної рівноваги, що істотно підвищує рівень адекват¬ності математичних моделей і самих перетворювачів, і систем загалом.
На підставі запропонованих методів розроблено математичні моделі автоном¬них систем електроживлення на базі асинхронізованого генератора з безконтакт-ним каскадним модульованим збуджувачем. Виконано аналіз електромагнітних і електромеханічних процесів автономної системи на предмет її роботопридатності.
 
Date 2010-06-01
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5370/1/Vasyliv.pdf
Василів, К.М. (2010) МЕТОДИ І МОДЕЛІ АНАЛІЗУ ПРОЦЕСІВ АВТОНОМНИХ СИСТЕМ ЕЛЕКТРОЖИВЛЕННЯ НА БАЗІ АСИНХРОНІЗОВАНОГО ГЕНЕРАТОРА З БЕЗКОНТАКТНИМ КАСКАДНИМ МОДУЛЬОВАНИМ ЗБУДЖУВАЧЕМ. PhD thesis, Національний лісотехнічний університеті України, Міністерство науки і освіти України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5370/