Запис Детальніше

ПРОФІЛАКТИКА МЕТАБОЛІЧНИХ ПОРУШЕНЬ У СВИНОМАТОК І ЛІКУВАННЯ ПОРОСЯТ ЗА ДИСПЕПСІЇ ТА ГАСТРОЕНТЕРИТУ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ПРОФІЛАКТИКА МЕТАБОЛІЧНИХ ПОРУШЕНЬ У СВИНОМАТОК І ЛІКУВАННЯ ПОРОСЯТ ЗА ДИСПЕПСІЇ ТА ГАСТРОЕНТЕРИТУ
 
Creator ВЕРЖИХОВСЬКИЙ , О.М.
 
Subject 619 Ветеринарна медицина
16.00.01-діагностика і терапія тварин
 
Description Дисертація присвячена дослідженню клінічних і метаболічних порушень в організмі свиноматок у період глибокої поросності, їх впливу на виникнення розладів травлення у поросят та розробці методів профілактики і лікування цих патологій з використанням комплексних мінеральних препаратів і пробіотика. Встановлено, що недостатність в кормах раціону кальцію, фосфору, заліза, міді, цинку, кобальту, марганцю і йоду зумовлює зміни клінічного стану, морфологічних та імунологічних показників крові, обмінних процесів і функціонального стану печінки поросних свиноматок, що проявляється метаболічними порушеннями (остеодистрофія, анемія, кетоз тощо), еритроцитозом, нейтрофілією, гіпокальціємією, порушенням кальціє-фосфорного співвідношення, підвищенням активності аспартат- і аланінамінотрансфераз, лужної фосфатази, низькими показниками клітинного і гуморального захисту.
Комплексний мінеральний препарат Суімін-П, до складу якого входять органічні сполуки біогенних макро- і мікроелементів, нормалізує клінічний стан тварин, процеси гемопоезу, метаболізм білків, мінеральний обмін і показники неспецифічного імунітету в організмі поросних свиноматок. Застосування цим тваринам препарату Суімін-П проявлялося вищими показниками плодючості, більшою масою тіла новонароджених поросят та нижчими показниками їх захворюваності і загибелі.
Комплексні мінеральні препарати Йодіон-1 і Йодіон-2, до складу яких входять органічні сполуки біогенних макро- і мікроелементів, при їх застосуванні з пробіотиком Ветом, нормалізують клінічний стан організму, гемопоез, біохімічні та імунологічні показники крові у хворих на диспепсію новонароджених і хворих на гастроентерит відлучених поросят. Застосування цих препаратів значно скорочує терміни лікування поросят і забезпечує високий відсоток їх збереженості.
 
Date 2010-04-07
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5373/1/Verzhykhovskiy.pdf
ВЕРЖИХОВСЬКИЙ , О.М. (2010) ПРОФІЛАКТИКА МЕТАБОЛІЧНИХ ПОРУШЕНЬ У СВИНОМАТОК І ЛІКУВАННЯ ПОРОСЯТ ЗА ДИСПЕПСІЇ ТА ГАСТРОЕНТЕРИТУ. PhD thesis, Національний університет біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5373/