Запис Детальніше

ЕКОЛОГІЧНІ ТА ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ ЗОНУВАННЯ ЗЕМЕЛЬ ЯК ПЕРЕДУМОВА СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ЕКОЛОГІЧНІ ТА ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ ЗОНУВАННЯ ЗЕМЕЛЬ
ЯК ПЕРЕДУМОВА СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ
 
Creator Ісаченко, Н.В.
 
Subject 332 Регіональна економіка. Територіальна економіка. Економіка землі. Економіка житла
08.00.06 - економіка природокористування та охорони навколишнього середовища
 
Description У дисертації досліджено теоретико-методологічні засади диференційованого землекористування. Обґрунтовано еколого-економічну сутність диференційованого використання земельних ресурсів. Визначено історичні передумови поділу земельного фонду на категорії за основним цільовим призначенням. Розглянуто земельну реформу як провідний чинник удосконалення системи управління землекористуванням. Подано комплексну оцінку земельних ресурсів за придатністю до використання.
Досліджено зонування земель як комплексний метод управління землекористуванням на засадах сталого розвитку. Запропоновано методичні підходи до проведення зонування земель на засадах сталого розвитку територій. Визначено еколого-економічні та соціальні засади формування сталого розвитку землекористування. Проаналізовано світовий досвід застосування механізмів зонування земель. Розглянуто природно-сільськогосподарське районування як основу зонування земель сільськогосподарського призначення.
Запропоновано підходи до зонування земель в умовах ринкових земельних відносин. Розроблено еколого-економічну модель зонування земель на місцевому та регіональному рівнях (в умовах Київської області). Розроблено пропозиції щодо землевпорядного забезпечення зонування земель. Встановлено еколого-економічний ефект від проведення зонування земель.
 
Date 2010-05-18
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5375/1/Isachenko.pdf
Ісаченко, Н.В. (2010) ЕКОЛОГІЧНІ ТА ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ ЗОНУВАННЯ ЗЕМЕЛЬ ЯК ПЕРЕДУМОВА СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ. PhD thesis, Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету МіністрівУкраїни.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5375/