Запис Детальніше

ПАТОГЕНЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ЛІКУВАННЯ ТВАРИН ІЗ ЗАПАЛЬНОЮ ХІРУРГІЧНОЮ ПАТОЛОГІЄЮ ПРЕПАРАТАМИ З АНТИОКСИДАНТНОЮ ДІЄЮ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ПАТОГЕНЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ЛІКУВАННЯ ТВАРИН ІЗ ЗАПАЛЬНОЮ ХІРУРГІЧНОЮ ПАТОЛОГІЄЮ ПРЕПАРАТАМИ З АНТИОКСИДАНТНОЮ ДІЄЮ
 
Creator КИРИЧКО, Б.П.
 
Subject 16.00.05 – ветеринарна хірургія
619 Ветеринарна медицина
 
Description Дисертація присвячена вивченню патогенетичних особливостей запальної реакції при хірургічних хворобах (експериментальне асептичне і септичне запалення м’яких тканин, умовно-асептичні операційні рани, спонтанно виникаючі локалізовані форми запально-гнійних процесів) у тварин з урахуванням змін у системі ліпопероксидації та антиоксидантного захисту, а також обґрунтуванню їх лікування шляхом застосування препаратів з антиоксидантною дією.
Встановлено, що за розвитку експериментального асептичного та гнійного запалення у біологічних субстратах відбувається підвищення вмісту продуктів ліпопероксидації, а також зміна активності ферментів детоксикації активних форм оксигену. Виявлено видову специфічність таких змін та їх залежність від клінічного прояву запальної реакції.
Для корекції процесів пероксидації та антиоксидантного захисту при запальній хірургічній патології розроблені та рекомендовані для використання схеми лікування з включенням нових похідних 1,2,4-триазолу (румосол, трифузол), що мають „пряму” антиоксидантну дію, а також імуно-стимулювальні, протизапальні та гепатопротекторні властивості. Їх застосуван-ня дає змогу знизити кількість післяопераційних гнійно-запальних ускладнень при різних хірургічних втручаннях у великої рогатої худоби та свиней, підвищити ефективність лікування локальних проявів гнійних запальних процесів у великої рогатої худоби, собак, котів.
 
Date 2010-03-03
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5379/1/Kirichko_B.P..pdf
КИРИЧКО, Б.П. (2010) ПАТОГЕНЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ЛІКУВАННЯ ТВАРИН ІЗ ЗАПАЛЬНОЮ ХІРУРГІЧНОЮ ПАТОЛОГІЄЮ ПРЕПАРАТАМИ З АНТИОКСИДАНТНОЮ ДІЄЮ. PhD thesis, Полтавська державна аграрна академія Міністерства аграрної політики України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5379/