Запис Детальніше

АСОЦІАТИВНІ ІНВАЗІЇ СВИНЕЙ В УМОВАХ ЛІСОСТЕПУ І СТЕПУ УКРАЇНИ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title АСОЦІАТИВНІ ІНВАЗІЇ СВИНЕЙ В УМОВАХ
ЛІСОСТЕПУ І СТЕПУ УКРАЇНИ
 
Creator ЄВСТАФ’ЄВА , В.О.
 
Subject 636.4 Свині
16.00.11 – паразитологія, гельмінтологія
 
Description У дисертації викладено матеріали з вивчення сучасної епізоотичної ситуації щодо асоціативних інвазій свиней в умовах господарств Лісостепової та Степової зон України. Результатами досліджень визначено сезонну і вікову динаміки асоціативних паразитозів свиней.
Проведено порівняльний аналіз ефективності якісних і кількісних копроскопічних методів лабораторного дослідження тварин, уражених асоціативними інвазіями. Запропоновані модифіковані способи копроовоскопічної зажиттєвої діагностики паразитозів тварин.
Патоморфологічно за нематодозно-протозойних асоціацій у свиней виявлено домінування патогенного впливу аскарисів порівняно з іншими компонентами паразитоценозів. Гістологічно зареєстровано глибокі зміни клітин, тканин і органів.
Встановлено, що розвиток патологічного процесу в організмі свиней за асоціативних інвазій супроводжується змінами біохімічних показників крові: зниженням вмісту загального білка, фракції альбумінів, підвищенням фракції гамма-глобулінів та активності більшості ферментів (аспартатаміно-трансферази, аланінамінотрансферази, лужної фосфатази, лактатдегідрогенази, гаммаглутамілтранспептидази).
Вивчено акарицидну ефективність ектосанутм in vitro та за спонтанного саркоптозу свиней. Визначені токсичні властивості ектосанутм на лабораторних тваринах.
Випробувані вітчизняні антигельмінтики, акарициди та протипротозойні препарати на тваринах, уражених асоціаціями паразитів. Встановлена їх ефективна дія на організм інвазованих тварин.
 
Date 2010-05-26
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5383/1/Evstafyeva.pdf
ЄВСТАФ’ЄВА , В.О. (2010) АСОЦІАТИВНІ ІНВАЗІЇ СВИНЕЙ В УМОВАХ ЛІСОСТЕПУ І СТЕПУ УКРАЇНИ. PhD thesis, Полтавська державна аграрна академія Міністерства аграрної політики України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5383/