Запис Детальніше

ВПЛИВ ПРОЦЕСІВ ЗАМОРОЖУВАННЯ І ДЕФРОСТАЦІЇ НА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ СТОЛОВОГО ВИНОГРАДУ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ВПЛИВ ПРОЦЕСІВ ЗАМОРОЖУВАННЯ І ДЕФРОСТАЦІЇ НА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ СТОЛОВОГО ВИНОГРАДУ
 
Creator ЄРМОЛІНА, Г.В.
 
Subject 06.01.15-первинна обробка продуктів рослинництва
634.8 Виноградарство. Культурні сорти винограду. Виноградники
 
Description Встановлено і науково обґрунтовано тенденцію змін товарної якості столового винограду при заморожуванні й дефростації на підставі взаємозв'язку дегустаційної оцінки, фізико-хімічних та мікробіологічних показників. За гістологічними дослідженнями, зміною фізичних показників та способів заморожування ягід запропоновано раціональне і диференційоване використання сортів винограду у зв'язку з їх біологічними особливостями, а саме: ягоди сортів Ювілей Журавля, Молдова та Одеський сувенір – для заморожування в повітряному середовищі за температури мінус 35 °С і подальшого зберігання за температури мінус 20±2 °С протягом 7 місяців, сорту Італія – не більше 3-х місяців; ягід сортів Айгезард, Кантемирівській і Кутузовській – у рідкому середовищі (20%-вому цукровому сиропі) за температури мінус 24 °С з наступним зберіганням з температурою мінус 20±2 °С.
Встановлено характер та інтенсивність зміни якості ягід столового винограду шляхом дослідження взаємозв'язку дегустаційної оцінки і фізико-хімічних показників.
Запропонована система критеріальних показників якості ягід столового винограду (розтріскуваність, вологовіддача та оцінка смаку), простих в виконанні, що не потребують професійного персоналу, та на їх основі розроблений експрес-метод оцінки столових сортів винограду на придатність до заморожування.
Одержані експериментальні дані увійшли складовою частиною в розроблену технологічну інструкцію з виробництва винограду столового замороженого, яка упроваджена в промислових умовах ВАТ «Ялтинський холодокомбінат» у 2006 - 2007 рр. і забезпечила прибуток від реалізації продукції після 7 місяців зберігання 1598 грн/т – 1729 грн/т.
 
Date 2010-05-25
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5384/1/Ermolina.pdf
ЄРМОЛІНА, Г.В. (2010) ВПЛИВ ПРОЦЕСІВ ЗАМОРОЖУВАННЯ І ДЕФРОСТАЦІЇ НА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ СТОЛОВОГО ВИНОГРАДУ. PhD thesis, Національний інститут винограду і вина «Магарач» Національна академії аграрних наук України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5384/