ВПЛИВ ПРОЦЕСІВ ЗАМОРОЖУВАННЯ І ДЕФРОСТАЦІЇ НА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ СТОЛОВОГО ВИНОГРАДУ
NUBIP Library
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
ВПЛИВ ПРОЦЕСІВ ЗАМОРОЖУВАННЯ І ДЕФРОСТАЦІЇ НА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ СТОЛОВОГО ВИНОГРАДУ
|
|
Creator |
ЄРМОЛІНА, Г.В.
|
|
Subject |
06.01.15-первинна обробка продуктів рослинництва
634.8 Виноградарство. Культурні сорти винограду. Виноградники |
|
Description |
Встановлено і науково обґрунтовано тенденцію змін товарної якості столового винограду при заморожуванні й дефростації на підставі взаємозв'язку дегустаційної оцінки, фізико-хімічних та мікробіологічних показників. За гістологічними дослідженнями, зміною фізичних показників та способів заморожування ягід запропоновано раціональне і диференційоване використання сортів винограду у зв'язку з їх біологічними особливостями, а саме: ягоди сортів Ювілей Журавля, Молдова та Одеський сувенір – для заморожування в повітряному середовищі за температури мінус 35 °С і подальшого зберігання за температури мінус 20±2 °С протягом 7 місяців, сорту Італія – не більше 3-х місяців; ягід сортів Айгезард, Кантемирівській і Кутузовській – у рідкому середовищі (20%-вому цукровому сиропі) за температури мінус 24 °С з наступним зберіганням з температурою мінус 20±2 °С. Встановлено характер та інтенсивність зміни якості ягід столового винограду шляхом дослідження взаємозв'язку дегустаційної оцінки і фізико-хімічних показників. Запропонована система критеріальних показників якості ягід столового винограду (розтріскуваність, вологовіддача та оцінка смаку), простих в виконанні, що не потребують професійного персоналу, та на їх основі розроблений експрес-метод оцінки столових сортів винограду на придатність до заморожування. Одержані експериментальні дані увійшли складовою частиною в розроблену технологічну інструкцію з виробництва винограду столового замороженого, яка упроваджена в промислових умовах ВАТ «Ялтинський холодокомбінат» у 2006 - 2007 рр. і забезпечила прибуток від реалізації продукції після 7 місяців зберігання 1598 грн/т – 1729 грн/т. |
|
Date |
2010-05-25
|
|
Type |
Дисертація
NonPeerReviewed |
|
Format |
application/pdf
|
|
Identifier |
http://elibrary.nubip.edu.ua/5384/1/Ermolina.pdf
ЄРМОЛІНА, Г.В. (2010) ВПЛИВ ПРОЦЕСІВ ЗАМОРОЖУВАННЯ І ДЕФРОСТАЦІЇ НА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ СТОЛОВОГО ВИНОГРАДУ. PhD thesis, Національний інститут винограду і вина «Магарач» Національна академії аграрних наук України. |
|
Relation |
http://elibrary.nubip.edu.ua/5384/
|
|