Запис Детальніше

МОРФОФІЗІОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ТА ШЛЯХИ УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ ПРОДУКТИВНОСТІ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title МОРФОФІЗІОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ТА ШЛЯХИ УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ ПРОДУКТИВНОСТІ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ
 
Creator Гончар , Л.М.
 
Subject 633.1 Хлібні злаки. Зернові культури
06.01.09-рослинництво
 
Description Дисертацію присвячено питанням удосконалення технології вирощування, вивченню агробіологічних основ формування врожаю пшениці озимої в Правобережному Лісостепу України. Виявлені морфофізіологічні особливості формування та реалізації біологічного потенціалу продуктивності сортів пшениці озимої залежно від ґрунтово-кліматичних умов та елементів технології вирощування. Встановлено особливості впливу досліджуваних елементів технології вирощування, зокрема удобрення, норми висіву насіння, використання поряд з традиційними видами нового виду добрив у вигляді колоїдного розчину нанорозмірних мікроелементів на продуктивність.
Визначено оптимальні параметри та закономірність формування елементів структури врожаю пшениці озимої залежно від технології вирощування: загальне виживання, густота рослин і продуктивного стеблостою, коефіцієнт кущіння, довжина колоса, кількість колосків і зерен у колосі, маса зерна з колоса. Встановлено взаємозв'язок між елементами структури врожаю та шляхи регулювання їх параметрів за допомогою елементів технології.
 
Date 2010-06-23
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5391/1/Gonchar.pdf
Гончар , Л.М. (2010) МОРФОФІЗІОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ТА ШЛЯХИ УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ ПРОДУКТИВНОСТІ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ. PhD thesis, Національний університет біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5391/