Запис Детальніше

ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ БЮДЖЕТНОГО ВІДШКОДУВАННЯ В УКРАЇНІ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ БЮДЖЕТНОГО ВІДШКОДУВАННЯ В УКРАЇНІ
 
Creator Гордін, О.Я.
 
Subject 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право
347 Цивільне право. Судовий устрій
 
Description Дисертаційна робота присвячена аналізу й визначенню правової природи бюджетного відшкодування податків і зборів, а також специфіки реалізації платниками податків права на одержання зайво або помилково сплачених сум податків і зборів. У роботі основна увага приділяється аналізу сутності, поняттю й особливостям правового регулювання інституту бюджетного відшкодування, його взаємодії з іншими інститутами податкового права й підгалузями фінансового права, наводиться класифікація форм бюджетного відшкодування, аргументуються позитивні й негативні сторони кожної з них.
У дисертації розглядаються особливі форми й методи реалізації фінансового й податкового контролю при проведенні бюджетного відшкодування по податку на додану вартість. При цьому особлива увага приділяється ситуаціям, при яких можуть виникати конфлікти інтересів між платниками податків і податковими органами, вирішення яких може здійснюватися шляхом адміністративного або судового узгодження. Адміністративне узгодження здійснюється шляхом оскарження актів податкових органів і вирішення спорів між платниками податків і представниками податкових органів у рамках самої системи податкових органів, у той час як судове оскарження проводиться шляхом подачі адміністративного позову в спеціалізований суд.
У дисертації обґрунтовується низка нових у теоретичному плані й важливих для практики понять і положень. На захист виносяться зроблені дисертантом узагальнення, оцінки й висновки, нові підходи до вирішення питань поставленої проблеми.
 
Date 2010-02-16
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5392/1/Gordin.pdf
Гордін, О.Я. (2010) ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ БЮДЖЕТНОГО ВІДШКОДУВАННЯ В УКРАЇНІ. PhD thesis, кафедра фінансового права Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого, Міністерство освіти і науки України..
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5392/