Запис Детальніше

РОЗРОБКА ЗАСОБІВ ДІАГНОСТИКИ ТА СЕРОЛОГІЧНИЙ МОНІТОРИНГ РИНОПНЕВМОНІЇ КОНЕЙ В УКРАЇНІ

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title РОЗРОБКА ЗАСОБІВ ДІАГНОСТИКИ ТА СЕРОЛОГІЧНИЙ МОНІТОРИНГ РИНОПНЕВМОНІЇ КОНЕЙ В УКРАЇНІ
 
Creator ГРУБІЧ , П.Ю.
 
Subject 619 Ветеринарна медицина
16.00.03-ветеринарна мікробіологія, епізоотологія, інфекційні хвороби та імунологія
 
Description У дисертації викладені результати науково-експериментальних досліджень, на підставі яких уперше в Україні розроблено «Набір діагностиків ринопневмонії коней для реакції нейтралізації» (ТУ У 24.4-05510830-078:2006). За допомогою набору у сироватці крові можна виявляти віруснейтралізуючі антитіла до вірусу ринопневмонії коней.
Вивчена чутливість перещеплюваних культур клітин СНЕВ, BHK-21 та Vero до штамів вірусу ринопневмонії коней EHV (W), ЕQ Herpes 040 EDV 9601 та Юл. Розроблено схеми імунізації та отримана високоспецифічна діагностична сироватка крові лабораторних тварин. Встановлено антигенну спорідненість штамів вірусу ринопневмонії коней EHV (W), ЕQ Herpes 040 EDV 9601 та Юл мікрометодом реакції нейтралізації у перещеплюваній культурі клітин Vero. За допомогою розробленого набору діагностиків проведено серологічний моніторинг щодо ринопневмонії коней 12-ти областей України. Результати досліджень свідчать про наявність у 9 % досліджених коней віруснейтралізуючих антитіл до вірусу ринопневмонії.
 
Date 2010-05-19
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5394/1/Grubich.pdf
ГРУБІЧ , П.Ю. (2010) РОЗРОБКА ЗАСОБІВ ДІАГНОСТИКИ ТА СЕРОЛОГІЧНИЙ МОНІТОРИНГ РИНОПНЕВМОНІЇ КОНЕЙ В УКРАЇНІ. PhD thesis, Інститут ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5394/