Запис Детальніше

УДОСКОНАЛЕННЯ ОКРЕМИХ ЕЛЕМЕНТІВ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ ТЕЛЯТ В МОЛОЧНИЙ ПЕРІОД

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title УДОСКОНАЛЕННЯ ОКРЕМИХ ЕЛЕМЕНТІВ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ ТЕЛЯТ В МОЛОЧНИЙ ПЕРІОД
 
Creator ЧЕРНЮК, С.В.
 
Subject 06.02.04-технологія виробництва продуктів тваринництва
636.2 Велика рогата худоба
 
Description У дисертації викладено теоретичні та експериментальні матеріали технології вирощування ремонтних теличок за умов використання консервованого молозива та замінників молока. Проведено оцінку морфологічного і біохімічного складу крові телят. Вивчено динаміку їх росту та розвитку, закономірності формування типу будови тіла, добову поведінку, та дано економічне обґрунтування запропонованих технологій вирощування ремонтних теличок.
Одержано нові дані щодо позитивного впливу на організм новонароджених телят випоювання у перші дні постнатального періоду консервованого методом заморожування молозива, отриманого від повновікових корів.
Експериментально доведено, що використання ЗНМ на основі молочних інгредієнтів у комплексі з гранульованими передстартерними і стартерними комбікормами у технології вирощування ремонтних теличок до 6-місячного віку позитивно впливає на характер обмінних процесів, ріст та резистентність організму.
Теоретично обґрунтована і експериментально підтверджена фізіологічна безпечність використання замінника на основі соєвих бобів, виготовленого методом, що ґрунтується на принципі гідродинамічної кавітації, у технологічних схемах вирощування телят, починаючи з 2,5-місячного віку.
Отримані в роботі результати можуть бути покладені в основу розроблення нових та удосконалення існуючих технологій вирощування ремонтних теличок молочних порід.
 
Date 2010-05-27
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5422/1/Chernyuk.pdf
ЧЕРНЮК, С.В. (2010) УДОСКОНАЛЕННЯ ОКРЕМИХ ЕЛЕМЕНТІВ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ ТЕЛЯТ В МОЛОЧНИЙ ПЕРІОД. PhD thesis, Білоцерківський національний аграрний університет Міністерства аграрної політики України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5422/