Запис Детальніше

Шкідливість бур’янів та заходи захисту посівів ріпаку озимого в умовах Прикарпаття України.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Шкідливість бур’янів та заходи захисту посівів ріпаку озимого в умовах Прикарпаття України.
 
Creator Вихованець , В.Я.
 
Subject 632.5 Шкідливі рослини (тобто шкідливі для інших рослин)
06.01.13 -гербологія
 
Description В дисертації наведено результати трирічних досліджень з вивчення шкід- ливості бур’янів у посівах ріпаку озимого протягом вегетаційного періоду та визна- чення основних критеріїв оцінки біологічної ефективності нових грунтових і піс- лясходових гербіцидів з різним спектром дії. Визначено гербокритичний період конкурентних відносин між рослинами ріпаку озимого і бур’янами. Встановлено кореляційну залежність між основними погодними елементами зони і урожайністю насіння ріпаку озимого, а також між забур’яненістю посівів та продуктивністю рос- лин ріпаку озимого. Вивчено вплив забур’яненості на ріст, розвиток, продуктив- ність і якість насіння ріпаку озимого.
За результатами досліджень виробництву рекомендовано заходи захисту посі- вів ріпаку озимого від бур’янів. Захист посівів потрібно розпочинати у перші фази росту й розвитку, а також весною, відразу після відновлення вегетації. На полях з високою потенційною і фактичною забур’яненістю доцільно використовувати пе- редпосівне внесення бутизану – 2,0 л/га та весняне – галери – 0,3 л/га.
 
Date 2011-03-29
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/5596/1/aref_%D0%92%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%86%D1%8C_%D0%92.%D0%AF._29.03.2011%D1%80.pdf
Вихованець , В.Я. (2011) Шкідливість бур’янів та заходи захисту посівів ріпаку озимого в умовах Прикарпаття України. PhD thesis, Робота виконана в Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника Міністерства освіти і науки України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/5596/