Запис Детальніше

Ветеринарно-санітарна експертиза молока за наявності залишкових кількостей окремих дезінфекційних засобів.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ветеринарно-санітарна експертиза молока за наявності залишкових кількостей окремих дезінфекційних засобів.
 
Creator Адаменко, Л.В.
 
Subject 16.00.09-ветеринарно-санітарна експертиза
619 Ветеринарна медицина
637 Продукти тваринництва
614 Суспільне здоров'я та гігієна. Попередження нещасних випадків
 
Description Подано результати щодо ветеринарно-санітарної експертизи молока за наявності низьких концентрацій (25–400 мкл/л) дезінфекційних засобів. Установлено вплив низьких концентрацій окремих дезінфекційних та мийно-дезінфекційних засобів на активність мікроорганізмів закваскових препаратів для виготовлення молочнокислих продуктів (бактеріального концентрату для ряжанки та СІ-1 для виготовлення йогурту).
Вивчено цитотоксичні властивості окремих дезінфекційних та мийно-дезінфекційних засобів на культури клітин легень, шкіри, товстого кишечнику, нирок. Установлено, що результати експериментів in vitro можна використовувати для попередніх висновків щодо токсичності речовини на етапі скринінгу хімічних речовин для створення дезінфектантів, попереднього гігієнічного регламентування тощо та встановлювати органи-мішені токсичного впливу деззасобів на організм людини.
Подано результати щодо розробки методики визначення залишкових кількостей дезінфектантів на поверхні технологічного обладнання підприємств із виробництва, переробки та транспортування харчових продуктів та у молоці, яка ґрунтується на визначенні цитотоксичного впливу змивів та проб молока на культурах клітин.
 
Date 2011-12-09
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13035/1/%D0%90%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE.pdf
Адаменко, Л.В. (2011) Ветеринарно-санітарна експертиза молока за наявності залишкових кількостей окремих дезінфекційних засобів. PhD thesis, Робота виконана в Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13035/