Запис Детальніше

Біолого-екологічні основи підбору ґрунтопокривних рослин в умовах Степового Придніпров’я

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Біолого-екологічні основи підбору ґрунтопокривних рослин в умовах Степового Придніпров’я
 
Creator Мартинова , Н.В.
 
Subject 58 Ботаніка
52 Астрономія. Астрофізика. Космічні дослідження. Геодезія
03.00.16 – екологія
 
Description Дисертацію присвячено вивченню біолого-екологічних особливостей ґрунтопокривних рослин, реакції на комплекс несприятливих факторів довкілля, визначенню їх ролі в оптимізації міського середовища та доцільності використання в озелененні територій із різним рівнем забруднення та підвищеною мінералізацією ґрунту.
Досліджено вплив стресових факторів на фенологічні ритми ґрунтопокривних рослин, морфометричні показники, стан антиоксидантної ферментативної системи. Визначено вміст SH-груп у розчинних білках листків ґрунтопокривних рослин як один із механізмів захисту від важких металів. Вивчено газопоглинальну та металоакумулюючу здатність досліджуваних видів рослин. Виділено види, які потенційно можна використовувати для створення фітомеліоративних насаджень із метою оптимізації стану техногенного середовища.
На основі проведених досліджень, з урахуванням декоративних властивостей розглянутих видів розроблено асортимент ґрунтопокривних рослин для озеленення територій різного призначення: від рекреаційних до промислових.
 
Date 2012-06-15
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13745/1/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0_f.pdf
Мартинова , Н.В. (2012) Біолого-екологічні основи підбору ґрунтопокривних рослин в умовах Степового Придніпров’я. PhD thesis, Робота виконана у Дніпропетровському національному університеті ім. Олеся Гончара Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13745/