Запис Детальніше

Організація і методи управлінського обліку біологічних активів тваринництва

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Організація і методи управлінського обліку біологічних активів тваринництва
 
Creator Хомовий, С.М.
 
Subject 08.00.09 - бухгалтерський облік, аналіз та аудит
657 Бухгалтерія. Бухгалтерський облік. Рахівництво
636 Загальні питання тваринництва. Розведення тварин і птахів. Скотарство. Домашні тварини та їх розведення
 
Description У дисертації розглянуто теоретико-методичні засади організації управлінського обліку біологічних активів галузі тваринництва і внесено пропозиції щодо їх удосконалення. Розглянуто інформаційну складову управлінського енергетичного обліку та її роль в ухваленні управлінських рішень у сільськогосподарських підприємствах. Проаналізовано наявну нормативно-правову базу обліку біологічних активів. Удосконалено термін «біологічний актив тваринництва» відповідно до системи енергетичної конверсії процесів виробництва продукції тваринництва.
Наведено результати аналізу галузі тваринництва на сучасному етапі його розвитку в Україні. Зокрема, велику увагу приділено енергоємності продукції тваринництва і методам енергетичного обліку витрат. Обґрунтовано переваги і встановлено недоліки у застосуванні наявних методів грошової та енергетичної оцінки в обліку галузі. Визначено в управлінському енергетичному обліку статті й елементи енергетичних витрат та обраховано за ними біоенергетичну собівартість продукції тваринництва на досліджуваних підприємствах.
Внесено уточнення до структури документа «Наказ про облікову політику» в частині методів біоенергетичного обліку та контролю якості продукції тваринництва, що випливають із положень Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні» і вимог до міжнародної стандартизації продукції за нормами ISO 9001 та ISO 22000. Розроблено для ферм з автоматично нерегульованим мікрокліматом форму журналу «Контроль за мікрокліматом біологічних активів», що забезпечить контроль оптимальних умов для біологічних активів та збереження готової продукції для товаровиробників. Складено алгоритм оптимізації біоенергетичних процесів виробництва продукції тваринництва, що може використовуватися у разі застосування комп’ютерної форми ведення управлінського обліку.
 
Date 2012-07-03
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13746/1/%D0%A5%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B9.pdf
Хомовий, С.М. (2012) Організація і методи управлінського обліку біологічних активів тваринництва. PhD thesis, Робота виконана в Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України..
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13746/