Запис Детальніше

Управління соціально-економічним розвитком сільських територій.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Управління соціально-економічним розвитком сільських територій.
 
Creator Кубіцький, Ю.С.
 
Subject 334 Форми організації та співробітництва в економіці
08.00.03 - економіка та управління національним господарством
330 Економіка в цілому
316 Соціологія
 
Description У дисертаційній роботі здійснено теоретико-методологічне обґрунтування та розробка наукових пропозицій щодо удосконалення системи управління соціально-економічним розвитком сільських територій. Розроблено модель управління сільськими територіями з використанням тимчасових управлінських самокерованих цільових колективів. Запропоновано концепцію кооперативу з неакціонерною формою власності та обмежувальною часткою найманої праці як найбільш оптимальної системної форми організації соціально-економічних об'єктів сільських територій. За результатами дослідження обґрунтовано системно-функціональну модель управління соціально-економічним розвитком сільських територій, яка через залучення достатнього набору управлінських параметрів дає змогу досягти високого рівня формалізації зазначеного процесу управління та поглибити його концептуальну базу, що, у свою чергу, допоможе вдосконалити конкретні напрями оптимізації розвитку сільських територій.
Удосконалено теоретичні засади організації міжсуб’єктних господарських відносин, взаємовідносин органів управління з суб’єктами господарювання у процесі організації та розвитку сільських територій на основі ідеї координації такої діяльності, а також скорочення проміжних процесуальних ланок та механізмів. Запропоновано напрями державного регулювання соціально-економічного розвитку сільських територій, які набувають інноваційної ефективності завдяки обґрунтуванню оптимальних механізмів реалізації управлінських рішень для адміністративних районів з різним індексом людського розвитку, депресивності сільських територій.
 
Date 2012-03-15
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13748/1/%D0%9A%D1%83%D0%B1%D1%96%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_f.pdf
Кубіцький, Ю.С. (2012) Управління соціально-економічним розвитком сільських територій. PhD thesis, Робота виконана в Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України .
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13748/