Запис Детальніше

Відтворювальна здатність свиноматок та продуктивність молодняку свиней за різних умов утримання

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Відтворювальна здатність свиноматок та продуктивність молодняку свиней за різних умов утримання
 
Creator Грищенко, С.М.
 
Subject 06.02.04-технологія виробництва продуктів тваринництва
636.4 Свині
 
Description У дисертації викладено експериментальний матеріал з вивчення впливу різних умов утримання ремонтних свинок великої білої породи до парувального віку на їх ріст, подальшу продуктивність і відтворювальну здатність упродовж трьох опоросів та продуктивність отриманого від них відгодівельного молодняку. Досліджено ефективність вирощування ремонтних свинок до 8-місячного віку на глибокій незмінюваній солом’яній підстилці у приміщенні з регульованим мікрокліматом.
Наведено результати досліджень з оцінки росту, поведінки, витрат корму на 1 кг приросту живої маси у ремонтних свинок, вирощених на частково щілинній підлозі, на повністю щілинній підлозі та на глибокій незмінюваній солом’яній підстилці. Досліджено показники продуктивності свиноматок і отриманого від них упродовж трьох послідовних опоросів відгодівельного молодняку.
Рекомендовано для збільшення виробництва свинини за інтенсивних технологій у господарствах промислового типу утримувати ремонтних свинок до парувального віку на глибокій незмінюваній солом’яній підстилці у приміщеннях із регульованим мікрокліматом.
 
Date 2012-03-29
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13750/1/%D0%93%D1%80%D0%B8%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE_f.pdf
Грищенко, С.М. (2012) Відтворювальна здатність свиноматок та продуктивність молодняку свиней за різних умов утримання. PhD thesis, Робота виконана в Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13750/