Запис Детальніше

Конкурентоспроможність зернопродукції сільськогосподарських підприємств.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Конкурентоспроможність зернопродукції сільськогосподарських підприємств.
 
Creator Лапка, С.В.
 
Subject 633.1 Хлібні злаки. Зернові культури
08.00.04 - економіка та управління підприємствами
332 Регіональна економіка. Територіальна економіка. Економіка землі. Економіка житла
631.1 Організація та управління сільським господарством
 
Description Розкрито сутність та значення понять конкуренція та конкуренто-спроможності, особливості конкурентоспроможності зернопродукції, основні методичні підходи до оцінки рівня конкурентоспроможності зерна. Виявлено фактори, що найбільшою мірою впливають на конкурентоспроможність зернопродукції. Здійснено економічний аналіз ринку зернопродукції Херсонської області, виявлені існуючі недоліки та невикористані резерви.
Здійснено порівняння ефективності різних варіантів управління виробничими витратами залежно від ступеня сприятливості господарського року за урожайністю зернових культур та обсягами їх реалізації та розроблено відповідний алгоритм, який можна використовувати в процесі виробництва будь-якої продукції рослинництва.
Проведений кореляційно-регресивний аналіз впливу різних факторів на показники урожайності зернових культур показав, що з підвищенням якості висіяного насіння зернових культур та забезпеченості зернозбиральною технікою в період збирання підвищуються обсяги продукції – урожайність.
Розроблено модель організації зернопродуктового підкомплексу Херсонської області, яка передбачає його розвиток та забезпечить розширення асортименту зернопродукції.
 
Date 2012-01-19
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13775/1/%D0%9B%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B0_f.pdf
Лапка, С.В. (2012) Конкурентоспроможність зернопродукції сільськогосподарських підприємств. PhD thesis, Робота виконана в Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13775/