Запис Детальніше

Формування графічної компетентності у майбутніх учителів технологій.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Формування графічної компетентності у майбутніх учителів технологій.
 
Creator Олефіренко , Т.О.
 
Subject 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
13.00.04-теорія і методика професійної освіти
744 Геометричне креслення. Технічне креслення
 
Description У дисертації представлено результати розробки та теоретичного обґрунтування методичних засад формування графічної компетентності у майбутніх учителів технологій. Графічну компетентність розглянуто як необхідну умова готовності майбутнього вчителя до реалізації проектного підходу в технологічній освіті учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
Розкрито особливості графічної компетентності як необхідного компонента професійної підготовки майбутніх учителів технологій, визначено її зміст та структуру. Виявлено та обґрунтовано структурні компоненти процесу формування графічної компетентності у майбутніх учителів технологій, до яких віднесено мету, зміст навчання, компоненти та педагогічні умови, що забезпечують цей процес.
Розроблено й обґрунтовано зміст і структуру інтегрованого курсу технічного креслення, що забезпечує умови для проектно-конструкторської діяльності як основи формування графічної компетентності у майбутніх учителів технологій.
Визначено та пояснено педагогічні умови, що забезпечують формування графічної компетентності майбутніх учителів технологій, до яких віднесено вдосконалення змісту графічної підготовки майбутнього вчителя технологій відповідно до потреб проектного підходу; проектування структури формування графічної компетентності на основі особистісно орієнтованого і діяльнісного підходів; реалізацію інтегрованого підходу при навчанні графіці у процесі проектування і конструювання нових виробів; використання практико-орієнтованих технологій, що сприяють активізації проектно-конструкторської та графічної діяльності.
Розроблено, обґрунтовано й експериментально перевірено методику формування графічної компетентності у майбутніх учителів технологій
 
Date 2012-01-26
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13783/1/%D0%9E%D0%9B%D0%95%D0%A4%D0%86%D0%A0%D0%95%D0%9D%D0%9A%D0%9E__f.pdf
Олефіренко , Т.О. (2012) Формування графічної компетентності у майбутніх учителів технологій. Магістра thesis, Роботу виконано в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13783/