Запис Детальніше

Продовольча безпека в умовах глобалізації економіки: теорія, методологія, практика

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Продовольча безпека в умовах глобалізації економіки: теорія, методологія, практика
 
Creator Резнікова, О.С.
 
Subject 08.00.03 - економіка та управління національним господарством
338 Економічне становище. Економічна політика. Управління та планування в економіці. Виробництво. Послуги. Ціни
339.9 Міжнародна економіка в цілому. Міжнародні економічні зв'язки. Світове господарство
 
Description Дисертація присвячена проблемам формування продовольчої безпеки України в умовах світової глобалізації економіки. Розкрито теоретичні основи економічної безпеки держави, показано сутність та проблеми продовольчого забезпечення у системі національної економічної безпеки.
Автором роботи опрацьовано методологію системного аналізу продо¬вольчої безпеки з урахуванням впливу світових глобалізаційних процесів, а також розроблено інформаційно-аналітичне забезпечення продовольчої без¬пеки країни та сформовано критерії і методики оцінки продовольчої безпеки.
На основі здійсненого аналізу визначено тенденції розвитку та ефективність використання агропродовольчого потенціалу країни як основи забезпечення національної продовольчої безпеки.
З метою забезпечення національної продовольчої безпеки в дисертації обґрунтовано стратегію сталого розвитку агропродовольчого підкомплексу, а також розроблено прогноз розвитку агропродовольчого потенціалу країни в умовах глобалізації економіки. Важливою складовою здійсненого дослід¬ження є сформована автором концепція розвитку ринків агропродовольчих товарів в контексті соціальної захищеності та забезпечення соціальних стан-дартів країни.
 
Date 2012-03-05
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13785/1/%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D1%96%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0__f.pdf
Резнікова, О.С. (2012) Продовольча безпека в умовах глобалізації економіки: теорія, методологія, практика. PhD thesis, Робота виконана в Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13785/