Запис Детальніше

Обліково-контрольне забезпечення управління формуванням та розподілом прибутку в підприємствах спиртової промисловості

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Обліково-контрольне забезпечення управління формуванням та розподілом прибутку в підприємствах спиртової промисловості
 
Creator Миськів, Л.П.
 
Subject 08.00.09 - бухгалтерський облік, аналіз та аудит
657 Бухгалтерія. Бухгалтерський облік. Рахівництво
338 Економічне становище. Економічна політика. Управління та планування в економіці. Виробництво. Послуги. Ціни
663 Промислова мікробіологія. Промислова мікологія. Бродильне виробництво, промисловість ферментів. Виробництво напоїв. Виробництво спирт
 
Description Дисертація присвячена обґрунтуванню теоретико-методичних положень і практичних рекомендацій з удосконалення обліково-контрольного забезпечення управління формуванням та розподілом прибутку в підприємствах спиртової промисловості.
Узагальнено та систематизовано теоретичні положення щодо тлумачення сутності економічної категорії «прибуток», що поглиблює її пізнання. Розкрито і обґрунтовано сутність поняття «контроль» і «обліково-контрольне забезпечення управління прибутковістю підприємств», що підвищує ефективність реалізації функцій обліку і контролю.
Удосконалено модель партнерських зв’язків сільськогосподарських підприємств, банківських установ, спиртових заводів та споживачів продукції для підвищення прибутковості їх діяльності, організувавши «Спиртово-зернову асоціацію». Уточнено та надано пропозиції щодо методики розподілу загальновиробничих, адміністративних та витрат на збут з метою зменшення кількості бухгалтерських операцій, економії робочого часу облікових працівників та підвищення об’єктивності визначення суми прибутку по окремих видах продукції. Удосконалено зміст і форму Звіту про фінансові результати (ф. № 2), для конкретизації інформації, використовуваної для прийняття управлінських рішень з визначення суми податку на прибуток та посилення контролю за його формуванням і розподілом. Обґрунтовано методичні підходи до визначення кількісного впливу основних факторів зміни прибутку на його величину та вибір управлінських рішень з підвищення прибутковості виробництва спирту. Розроблено організаційно-функціональну структуру внутрішньогосподарського контролю для підприємств спиртової промисловості, що підвищує оперативність та ефективність контролю за формуванням фінансових результатів як у центрах відповідальності, так і підприємстві в цілому.
 
Date 2012-05-15
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13891/1/%D0%9C%D0%B8%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96%D0%B2__f.pdf
Миськів, Л.П. (2012) Обліково-контрольне забезпечення управління формуванням та розподілом прибутку в підприємствах спиртової промисловості. PhD thesis, Робота виконана в Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13891/