Запис Детальніше

Внутрішньогосподарський облік виробництва продукції кормових культур.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Внутрішньогосподарський облік виробництва продукції кормових культур.
 
Creator Томілова , Н.О.
 
Subject 08.00.09 - бухгалтерський облік, аналіз та аудит
633.3 Кормові рослини (крім трави)
657 Бухгалтерія. Бухгалтерський облік. Рахівництво
 
Description У дисертаційній роботі з метою удосконалення внутрішньогосподарського обліку визначено вплив основних організаційно-технологічних особливостей кормовиробництва на його побудову. Встановлено, що внутрішньогосподарський облік необхідно розглядати як складову системи управління збором, обробкою та передачею інформації в центрах виникнення витрат і відповідальності – передумови підвищення обґрунтованості прийняття/корегування управлінських рішень.
Досліджено стан і розвиток теоретичних положень обліку витрат та їх класифікацію в системі кормовиробництва і запропоновано класифікувати витрати за такими ознаками: за відношенням до обсягу виробництва; за характером зв’язку з виробничим циклом; за включенням до собівартості; за можливістю регулювання діяльності центрів відповідальності; з метою управління якісними показниками та центрами виникнення витрат. Удосконалено діючу методику внутрішньогосподарського обліку за рахунок застосування нормативно-позамовного методу обліку витрат на виробництво продукції кормових культур за їх видами через відкриття замовлень. Запропоновано перелік причин відхилень і змін норм прямих витрат і виконавців.
Оцінено стан первинного обліку витрат на виробництво продукції кормових культур, виявлено недоліки в його організації і методиці, встановлено причини і запропоновано рекомендації щодо їх удосконалення. У контексті облікового забезпечення запропоновано поліпшення змісту наступних первинних документів: «Акта витрат насіння та садивного матеріалу»; «Акта використання мінеральних, органічних і бактеріальних добрив та засобів хімічного захисту рослин»; «Відомості витрат кормів». Проаналізовано внутрішньогосподарську звітність і запропоновано нові її форми: «Відомість визначення витрат», «Звіт за центрами відповідальності» і «Зведений звіт центрів відповідальності».
Розроблено методичні рекомендації з ведення внутрішньогосподарського обліку в аграрних підприємствах, використання яких підвищує оперативний контроль за їх діяльністю. Обґрунтовано систему внутрішньогосподарського обліку виробництва продукції кормових культур в аграрних підприємствах, яка синтезує його функції – облік, контролю і аналіз.
Досліджено збалансованість виробничо-збутової політики кормовиробництва для підвищення ефективності діяльності підприємств; розроблено алгоритм комп’ютеризації управління формуванням собівартості продукції кормових культур. Удосконалено методичні підходи до визначення економічної ефективності з використанням переваг DEA-аналізу, що дозволяє здійснити інтегровану оцінку виробництва продукції кормових культур.
 
Date 2012-05-15
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13898/1/%D0%A2%D0%BE%D0%BC%D1%96%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0.pdf
Томілова , Н.О. (2012) Внутрішньогосподарський облік виробництва продукції кормових культур. PhD thesis, Робота виконана у Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України..
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13898/