Запис Детальніше

Гігієнічне обґрунтування використання пробіотику Протекто-актив при вирощуванні молодняку свиней.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Гігієнічне обґрунтування використання пробіотику Протекто-актив при вирощуванні молодняку свиней.
 
Creator Бондаренко, Л.В.
 
Subject 16.00.06-гігієна тварин та ветеринарна санітарія
636.4 Свині
 
Description Дисертація присвячена експериментальному дослідженню біологічних властивостей пробіотику Протекто-актив, його впливу на стан природної резистентності молодняку свиней та обґрунтуванню доцільності застосування в умовах промислових технологій вирощування свиней.
У дисертації наведено хімічний склад пробіотику Протекто-актив та його вплив на організм мурчаків.
Визначено оптимальну дозу пробіотику Протекто-актив для молодняку свиней на дорощуванні та розроблено технологію застосування.
Встановлено позитивний вплив пробіотику Пртекто-актив на мікрофлору кишечнику, за рахунок зменшення умовно-патогенних та патогенних мікроорганізмів у шлунково-кишковому тракті поросят.
Доведено позитивний вплив пробіотику на збереженість, продуктивність, фізіологічний та імунологічний стан їх організму.
Застосування пробіотику Протекто-актив стимулює еритроцитопоез, лімфоцитопоез та білковий обмін в організмі свиней. Встановлена активуюча дія пробіотику на показники клітинного та гуморального імунітету молодняку свиней. Введення в раціон молодняку свиней на дорощуванні пробіотику Протекто-актив позитивно впливає на якість отриманої свинини.
Застосування Протекто-активу є економічно доцільним заходом для профілактики розладів шлунково-кишкового тракту, підвищення стану природної резистентності та продуктивності молодняку свиней на дорощуванні.
 
Date 2012-02-16
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13900/1/%D0%91%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE.pdf
Бондаренко, Л.В. (2012) Гігієнічне обґрунтування використання пробіотику Протекто-актив при вирощуванні молодняку свиней. PhD thesis, Робота виконана в Білоцерківському національному аграрному університеті Міністерства аграрної політики та продовольства України.
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13900/