Запис Детальніше

Формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін.
 
Creator Короленко, К.В.
 
Subject 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
13.00.04-теорія і методика професійної освіти
 
Description У роботі досліджено формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін.
Вперше виявлено та обґрунтовано організаційно-методичні умови формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін (формування та розвиток інтересу студентів до форм спортивно-масової туристської роботи; впровадження технологічної моделі формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін; відбір змісту, форм і методів формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін; застосування сучасних інформаційних технологій для оцінювання результатів діяльності у вищих навчальних закладах щодо формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін).
Уточнено теоретичну сутність поняття «формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін», яке розглядається як процес, що здійснюється у вищих навчальних закладах з метою набуття студентами ділових якостей та оволодіння ними професійно орієнтованими знаннями, уміннями і навичками щодо застосування засобів спортивно-масової роботи та засобів туристської роботи, необхідних для ефективної професійної діяльності у загальноосвітніх навчальних закладах та закладах туристського напряму, критерії, показники та рівні сформованості професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи.
Обґрунтовано критерії (ступінь сформованості мотиваційно-ціннісного ставлення студентів до професії; ступінь оволодіння студентами професійно орієнтовними знаннями про спортивно-масову та туристську роботу; ступінь сформованості професійних умінь і навичок студентів; ступінь сформованості рівня фізичної підготовленості студентів; ступінь сформованості рефлексивності студентів), показники (наявність у студентів мотиваційно-ціннісного ставлення до професії, відповідного рівня потреби у схваленні; наявність у студентів професійно орієнтовних знань про спортивно-масову та туристську роботу; наявність у студентів професійних умінь і навичок, необхідних для організації та проведення спортивно-масової та туристської роботи; наявність у студентів відповідного рівня фізичної підготовленості; наявність у студентів здатності до рефлексії власних професійних дій, до самооцінки та самоаналізу професійної діяльності) та рівні (низький, середній, високий) сформованості професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін.
Подальшого розвитку набули теоретичні положення щодо структури професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи; форм та методів формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін.
Розроблено методичні рекомендації щодо формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін.
 
Date 2012-02-23
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13970/1/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE.pdf
Короленко, К.В. (2012) Формування професійної компетентності майбутніх організаторів спортивно-масової та туристської роботи у процесі вивчення фахових дисциплін. PhD thesis, Робота виконана у Державному вищому навчальному закладі «Запорізький національний університет».
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13970/