Запис Детальніше

Ветеринарно-санітарний контроль виробництва сирого товарного молока за мікробіологічними та паразитологічними критеріями.

NUBIP Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ветеринарно-санітарний контроль виробництва сирого товарного молока за мікробіологічними та паразитологічними критеріями.
 
Creator Оленіч, Л.О.
 
Subject 16.00.09-ветеринарно-санітарна експертиза
637.1 Молочна промисловість у цілому
619 Ветеринарна медицина
616.9 Контактні захворювання. Інфекційні та заразні захворювання, гарячки
614 Суспільне здоров'я та гігієна. Попередження нещасних випадків
 
Description У дисертаційній роботі наведене теоретичне узагальнення і нове вирішення наукової задачі щодо застосування мікробіологічних та паразитологічних критеріїв контролю технологічного процесу отримання молочної сировини належної якості, розроблено методику паразитологічного дослідження сирого молока, вдосконалено склад живильного середовища для визначення психротрофної мікрофлори молока, визначено характеристику ризику щодо наявності паразитів у молоці, внесені пропозиції з удосконалення ветеринарно-санітарного контролю технологічного процесу виробництва на фермах сирого товарного молока.
Експериментально встановлено, що за обсіменінням мікроорганізмами різних груп збірне молоко з особистих селянських господарств становить найбільший ризик.
Визначено, що паразитарна забрудненість молока характеризується наявністю у ньому найпростіших, гельмінтів, членистоногих, їх вегетативних форм, яєць та личинок. Найбільш забрудненим паразитами є молоко від корів особистих селянських господарств.
Експериментально доведено, що паразити у молоці здатні підтримувати життєздатність за температури зберігання молока 6±1 і 37±1 ºС, а за температури 23±1 ºС – розвиватися. Визначено критичну межу ККТ «Пастеризація», за якої яйця паразитів інактивуються (75 ºС з витримкою 20 с).
Розроблені «Методичні рекомендації з виробництва сирого товарного молока належної якості»
 
Date 2012-02-17
 
Type Дисертація
NonPeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Identifier http://elibrary.nubip.edu.ua/13972/1/%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%8B%D1%87__f.pdf
Оленіч, Л.О. (2012) Ветеринарно-санітарний контроль виробництва сирого товарного молока за мікробіологічними та паразитологічними критеріями. PhD thesis, Робота виконана в Національному університеті біоресурсів і природокористування України Кабінету Міністрів України .
 
Relation http://elibrary.nubip.edu.ua/13972/