Запис Детальніше

THE METHODICS OF SIGNAL TYPE IDENTIFICATION ACCURACY WITH HARDWARE TOOLS

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title THE METHODICS OF SIGNAL TYPE IDENTIFICATION ACCURACY WITH HARDWARE TOOLS
Методика прецизионной идентификации типa сигналов с помощью аппаратных средств
Методика прецизійної ідентифікації типу сигналу за допомогою апаратних засобів
 
Creator Kharchenko, Volodymyr; National Aviation University, Kyiv, Ukraine; Ningbo University of Technology, Ningbo, Zhejiang, China
Larin, Vitaliy; National Aviation University, Kyiv, Ukraine
Savitskaya, Iana; Donetsk National Technical University, Donetsk, Ukraine
 
Subject
communication channel; receiving path components; signal type identification precision; spectral signal components
681.327.8: 681.3.08(045)

канал связи; составляющие приемного тракта; спектральный состав сигнала; точность идентификации типов сигналов
681.327.8: 681.3.08(045)

канал зв’язку; складові приймального тракту; спектральний склад сигналу; точність ідентифікації типів сигналів
681.327.8: 681.3.08(045)
 
Description The error fractions analysis of receiving tract devices that influence on the signal type identificationaccuracy is given in the article. To increase the signal type identification accuracy with hardware tools the errorfractions of electronic devices are determined.
Выполнен анализ составляющих погрешностей устройств приемного тракта канала связи, оказывающих влияние на точность идентификации типов сигналов. Рассмотрены составляющие погрешностей электронных устройств для повышения точности идентификации типов радиосигналов аппаратными средствами, объединенных общим целевым назначением и образующих оптимальный для взаимодействия с объектом и оператором канал связи. Показано, что точность идентификации типа радиосигнала зависит от точности настройки измерительного приемника, передачи сигнала по приемно-усилительному тракту при отсутствии искажений, измерения спектра сигнала, определения типа сигнала экспертной системой. С учетом указанных факторов определена суммарная погрешность идентификации типов сигналов, представленная в виде полного графа составляющих погрешностей приемного тракта канала связи, который позволяет оценить преимущества использования аппаратных средств перед программными пакетами и повысить точность идентификации типов сигналов с их помощью
Наведено аналіз складових похибок приладів приймального тракту каналу зв’язку, які впливають на точність ідентифікації типів сигналів. Розглянуто складові похибок електронних приладів для підвищення точності ідентифікації типів радіосигналів апаратними засобами, поєднаних загальним цільовим призначенням і утворюючих оптимальний для взаємодії з об’єктом і оператором канал зв’язку. Показано, що точність ідентифікації типу радіосигналу залежить від точності настроювання вимірювального приймача, передачі сигналу по приймально-підсилювальному тракту при відсутності спотворень, вимірювання спектру сигналу, визначення типу сигналу за допомогою експертної системи. З урахуванням указаних факторів визначено сумарну похибку ідентифікації типів сигналів, подану у вигляді повного графа складових похибок приймального тракту каналу зв’язку, який дозволяє оцінити переваги використання апаратних засобів перед програмними засобами і підвищити точність ідентифікації типів сигналів з їх допомогою.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2015-02-23
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/7599
 
Source Вестник Национального авиационного университета; Том 60, № 3 (2014); 22-27
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 60, № 3 (2014); 22-27
Proceedings of National Aviation University; Том 60, № 3 (2014); 22-27
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).