Запис Детальніше

Версифікація: теорія і практика віршування

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/8229/
 
Title Версифікація: теорія і практика віршування
 
Creator Бондарева, Олена Євгенівна
Семенюк, Григорій Фокович
Гуляк, Анатолій Борисович
 
Subject Вища освіта
 
Description Розглянуто особливості поетичного мовлення. Чільну увагу приділено порівняльному аналізу прозових і поетичних творів, тенденціям сучасного поетичного розвитку, зокрема верлібризації поезій. Докладно проаналізовано системи віршування, розглянуто такі складники віршознавства як ритм, риму, строфічну організацію вірша. Ідеться про канонічні, рефренні строфи, екзотичну строфіку та різновиди верлібру. Усі теоретичні положення ілюструються прикладами з української та зарубіжної поезії. Підручник містить систему практичних завдань, які доцільно використовувати при вивченні курсів "Вступ до літературознавства", "Теорія літератури", спецкурсів і спецсемінарів на філологічних факультетах університетів.
Велика кількість ілюстративного поетичного матеріалу гідно репрезентує вітчизняну поезію кількох століть і українську перекладознавчу школу.
Для викладачів, аспірантів, магістрантів, студентів, а також для всіх, хто цікавиться поезією.
 
Publisher Київський університет
 
Date 2008
 
Type Підручник/посібник
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/8229/1/O_Bondareva_VERSUFIKACIA.pdf
Бондарева, Олена Євгенівна та Семенюк, Григорій Фокович та Гуляк, Анатолій Борисович (2008) Версифікація: теорія і практика віршування Київський університет, Київ. ISBN 978-966-439-082-5