Запис Детальніше

Культурологія: ч.І. теорія культури. Культура дохристиянського світу

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/8367/
 
Title Культурологія: ч.І. теорія культури. Культура дохристиянського світу
 
Creator Бондарева, Олена Євгенівна
Величко, Олена Борисівна
Редькіна, Ольга Анатоліївна
 
Subject Навчальні посібники
 
Description Посібник є першою частиною чотиритомника "Культурологія": ч.І. теорія культури. Культура дохристиянського світу; ч.П — культура християнської доби: європейський та український контексти; ч.ІII культура індустріальної та постіндустріальної доби: європейський і український контексти; ч.І V — хрестоматія.
Уперше масивніш блоком подається теорія культури. В додатках міститься словник базових понять, питання для самоконтролю та бліцопитування, бібліографічний покажчик, теми рефератін.
Українська культура розглядається не окремим розділом, як це пропонується більшістю навчально-методичних джерел, а належним чином уписана у світовий (ч.І) і європейський (ч.2) контексти, що дозволяє говорити про неї як про невід'ємну складову світової культури,
11а культурологічному матеріалі вводяться та актуалізуються окремі базові кате-горії філософії, соціології, політології, релігієзнавства, що сприяє подальшому опануванню студентами дисциплін гуманітарного блоку в інтегративному зв'язку.
Великий масив культурних першоджерел ідентифіковано як межові явища, що дає змогу простежити не лише стильові домінанти культури певних епох, а й показати механізми стильової динаміки в історії світової, європейської та української культури. Подібні механізми звичайно лишаються поза увагою авторів підручників з культурології.
Для студентів вищих медичних навчальних закладів ПІ—IV рівнів акредитації
 
Publisher Книга плюс
 
Date 2008
 
Type Розділ підручника/навчального посібника
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/8367/1/O_Bondareva_kulturologia_1.pdf
Бондарева, Олена Євгенівна та Величко, Олена Борисівна та Редькіна, Ольга Анатоліївна (2008) Культурологія: ч.І. теорія культури. Культура дохристиянського світу In: Культурологія: ч.І. теорія культури. Культура дохристиянського світу. Книга плюс, Київ. ISBN 966-7619-81-8