Запис Детальніше

Вплив податкової реформи на ефективність функціонування бюджетної системи України

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив податкової реформи на ефективність функціонування бюджетної системи України
 
Creator Стрілець, Вікторія Юріївна
 
Subject податкова реформа
бюджетна система
 
Description Мета статті полягає у дослідженні особливостей впливу заходів податкової реформи на ефективність функціонування бюджетної системи України. У результаті дослідження було кількісно оцінено вплив змін у податковому законодавстві за останні роки на обсяг зведеного бюджету. Визначено позитивні наслідки реформування податкової системи та обґрунтовано необхідність її подальшого удосконалення. Доведено, що деякі аспекти «Концепції реформування податкової системи України» можуть негативно вплинути на нарощення доходів Державного сектору, пригальмувати розвиток бізнесу та національної економіки.
Перспективами подальшого удосконалення реформи є приведення законодавчої бази оподаткування в Україні до європейських директив та принципів. У межах завдання підвищення фіскальної результативності системи оподаткування наступні дослідження мають бути направлені на визначення додаткових заходів збільшення доходів бюджету, що не будуть посилювати фіскальне навантаження на високотехнологічні та пріоритетні галузі економіки.
 
Publisher Бізнес Інформ
 
Date 2015-03-26T07:43:01Z
2015-03-26T07:43:01Z
2015-01
 
Type Article
 
Identifier Стрілець В. Ю. Вплив податкової реформи на ефективність функціонування бюджетної системи України // Бізнес Інформ. – 2015. – №1. – C. 323–330
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/2496
 
Language ua