Запис Детальніше

Оцінка рівня забруднення ґрунтових вод нафтопродуктами поряд з підприємствами цивільної авіації

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінка рівня забруднення ґрунтових вод нафтопродуктами поряд з підприємствами цивільної авіації
Оценка уровня загрязнения грунтовых вод нефтепродуктами вблизи предприятий гражданской авиации
THE ASSESSMENT OF GROUND WATERS POLLUTION WITH PETROCHEMICALS AROUND CIVIL AVIATION ENTERPRISES
 
Creator Madzhd, Svitlana; National Aviation University
 
Subject
екологічна безпека авіапідприємств; забруднення ґрунтових вод; захист довкілля; нафтопродукти
504.43 : 665.7 : 629.7

загрязнение грунтовых вод; защита окружающей среды; нефтепродукты; экологическая безопасность авиапредприятия
504.43 : 665.7 : 629.7

environmental protection; environmental safety of aviation enterprises; ground waters pollution; petrochemicals
504.43 : 665.7 : 629.7
 
Description Встановлено рівень забруднення ґрунтових вод нафтовими вуглеводнями поблизу підприємств з експлуатації та ремонту авіаційної техніки. Представлено результати розрахунку необхідної кількості відбору проб для нафтопродуктів, для досягнення довірчого рівня 95 %. Проведено санітарно-гігієнічну оцінку стану питної води з криниць розташованих поряд з підприємствами цивільної авіації.
Установлен уровень загрязнения грунтовых вод нефтяными углеводородами вблизи предприятий по эксплуатации и ремонту авиационной техники. Представлены результаты расчета необходимого количества отбора проб для нефтепродуктов для достижения доверительного уровня 95 %. Проведена санитарно-гигиеническая оценка состояния питьевой воды из колодцев расположенных вблизи предприятий гражданской авиации.
In the article we determine the level of ground waters pollution with oil hydrocarbons around the enterprises of aviation machines exploitation and repair. The calculations of the sample size required to achieve 95 % confidence probability of petrochemicals content analysis have been resulted. The sanitary hygienic assessment of drinking water from the wells around the civil aviation enterprises has been conducted.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2015-04-21
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/7784
 
Source Proceedings of National Aviation University; Том 62, № 1 (2015); 80-84
Вестник Национального авиационного университета; Том 62, № 1 (2015); 80-84
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 62, № 1 (2015); 80-84
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).