Запис Детальніше

Професійна підготовка майбутніх фахівців з дизайну друкованої продукції в Україні: історичний аспект

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/8542/
 
Title Професійна підготовка майбутніх фахівців з дизайну друкованої продукції в Україні: історичний аспект
 
Creator Брюханова, Галина В'явеславівна
 
Subject Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
 
Description У статті розглядаються питання професійної підготовки фахівців з дизайну друкованої продукції про-тягом років розвитку вітчизняного дизайну; проблеми наступності, переймання досвіді/ професійної дизайнерської, художньої та поліграфічної освіти; формування дизайну друкованої продукції як спеціалізації у вищих навчальних закладах художньої освіти.
Поліграфічний дизайн - величезна область знань, елементи якого ми можемо знайти в кожній сфері людської діяльності. Дизайн приходить з народної культури, тому дуже важливо ввести культурну складову в програму освіти.
Сучасний дизайн, що був створений на основі досвіду засновників тепер має деякі суперечності між вимо-гами до організації освітнього процесу та змісту освітніх професійних програм з дизайну. Крім того, недо-статньо наявного навчально-методичного забезпечення, необхідно зміцнювати зміст дизайн-освіти, а також часто бракує виділених в навчальному плані годин на засвоєння матеріалу освітніх і професійних програм.
Стаття покликана досліджувати історичні періоди підготовки майбутніх проектних фахівців друкарської продукції в Україні.
 
Date 2014
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/8542/7/G_Bruchanova_NPO_3_4_2014_IM.pdf
Брюханова, Галина В'явеславівна (2014) Професійна підготовка майбутніх фахівців з дизайну друкованої продукції в Україні: історичний аспект Неперервна професійна освіта : теорія та практика (3-4). с. 113-116. ISSN 1609-8595