Запис Детальніше

Педагогічна майстерність

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/6911/
 
Title Педагогічна майстерність
 
Creator Максименко, Валентина Петрівна
 
Subject Робочі програми навчальних дисциплін
 
Description «Педагогічна майстерність» є складовою частиною дисциплін психолого-педагогічного циклу нормативного блоку. Її вивчення передбачає розв'язання низки завдань фундаментальної професійної підготовки фахівців вищої кваліфікації: опанування системою знань про елементи техніки професійної діяльності, логіку, основні елементи, етапи становлення педагогічної майстерності у самостійній діяльності.
«Педагогічна майстерність» ґрунтується на таких концептуальних положеннях:
1) Розуміння педагогічної майстерності як комплексу властивостей особистості вчителя, що забезпечують високий рівень самоорганізації його професійної діяльності. Тому педагогічну майстерність можна розглядати як вищу, творчу активність учителя, що виявляється в доцільному використанні методів і засобів педагогічного впливу в кожній конкретній ситуації навчально-виховного процесу.
2) Теоретичні засади курсу - положення про педагогічну діяльність як мету-діяльність, тобто діяльність за рефлексивним керуванням роботою учня для розвитку його особистості. У запропонованому курсі розглядаються шляхи розвитку якостей майбутнього вчителя, які є основними для рефлексивного керування: спостережливість, емпатія, динамізм, емоційна стабільність.
 
Publisher Київський університет імені Бориса Грінченка
 
Date 2014
 
Type Навчально-методичні матеріали
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/6911/1/V_Maksymenko_PM%28B_FV%29_GI.pdf
Максименко, Валентина Петрівна (2014) Педагогічна майстерність [Навчально-методичні матеріали]