Запис Детальніше

Теорія та методика фізичного виховання

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/9574/
 
Title Теорія та методика фізичного виховання
 
Creator Кожанова, Ольга Сергіївна
 
Subject Робочі програми навчальних дисциплін
 
Description Дисципліна «Теорія і методика фізичного виховання» відіграє важливу роль у професійній підготовці фахівців вона формує у студентів зацікавленість до викладання фізичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах і, тим самим, формує мотиви, які необхідні для високопродуктивного та творчого засвоєння знань з фізичного виховання. Програма дисципліни сприяє розвитку суспільної, педагогічної та колективістської спрямованості майбутнього фахівця. Вивчаючи дисципліну, студенти знайомляться зі змістом та методикою викладання фізичного виховання в умовах загальноосвітніх навчальних закладів. Цим забезпечуються успішність соціальної дидактичної фізичної адаптації до умов майбутньої професійної діяльності. Під час засвоєння дисципліни у студентів формуються навички та вміння науково - дослідної роботи.
Мета курсу - формування знань з методики викладання фізичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах, що буде сприяти глибокому розумінню та розширенню уяви про свою професію.
Завдання курсу:
• розкрити закономірності керування процесом фізичного виховання та його різновидів;
• розкрити закономірності розвитку процесу фізичного навчання і виховання відповідно до державних і європейських стандартів, потреб суспільства;
• визначити засади розвитку фізичного виховання в умовах навчальних та фізкультурно-оздоровчих закладів;
• сформувати уявлення про форми організації занять з фізичного виховання у навчальних та фізкультурно-оздоровчих закладах;
• ознайомити з методикою самостійних занять фізичними вправами осіб різного віку;
• ознайомити з особливостями і теоретико-методичними основами спортивного виховання осіб різного віку та підготовленості.
Підвищенню ефективності практичних занять сприятиме передбачене програмою виконання навчально-дослідницьких завдань, зокрема реферативних досліджень методики викладання дисциплін з фізичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах.
Під час семінарських занять, індивідуальної навчально-дослідницької та самостійної роботи студенти набувають уміння та навички:
• аналізу спеціальної науково-методичної літератури;
• творчого використання отриманих знань під час розв’язання ситуаційних завдань;
• оволодіння науково-дослідними даними з проблем викладання фізичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах та формування здорового способу життя різних груп населення засобами фізичного виховання;
• використання отриманих знань у майбутній практичній діяльності.
 
Date 2014
 
Type Навчально-методичні матеріали
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/9574/1/O_Kozhanova_TMFV%204%20_%20GI.pdf
Кожанова, Ольга Сергіївна (2014) Теорія та методика фізичного виховання [Навчально-методичні матеріали]