Запис Детальніше

Право на академічну свободу в американській вищій освіті

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/9900/
 
Title Право на академічну свободу в американській вищій освіті
Right to Academic Freedom in American Higher Education
 
Creator Давидова, Наталія Олександрівна
 
Subject Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
 
Description У статті розглянуто концепцію права на академічну свободу в США, що є ідеологічним виразом, а не суб'єктивним правом, закріпленим на рівні Конституції, інших законодавчих актів чи судових прецедентів Верховного суду. Робиться висновок про те, що найчастіше це право тлумачиться в контексті Першої поправки про право на свободу слова. У статті аналізується судова практика та Бюлетень принципів академічної свободи та безстрокових трудових відносин, які визначають зміст і межі права на академічну свободу.
The concept of right to academic freedom in the USA is considered in the article. Academic freedom is ideological expression rather than a legal right. It is not secured in the Constitution, act of legislation or legal cases of the Supreme Court. It is concluded that this right is always interpreted in the context of Free Speech Clause. The article analyses cases and Statement of Principles on Academic Freedom and Tenure that define content and limits of this right.
 
Date 2015
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language ru
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/9900/1/Davydova_MU_IS.pdf
Давидова, Наталія Олександрівна (2015) Право на академічну свободу в американській вищій освіті Бюлетень Міністерства юстиції (№ 5). с. 87-93. ISSN 2312-1831