Запис Детальніше

Напівпровідникові резистивні сенсори для моніторингу якості харчових продуктів

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Напівпровідникові резистивні сенсори для моніторингу якості харчових продуктів
Semiconductor resistive sensors to moniyoring of the food products quality
 
Creator Ціж, Б. Р.
Чохань, М. І.
Портаж, Ю. Р.
Аксіментьєва, О. І.
 
Description Для моніторингу якості харчових продуктів під час їх зберігання і переробки запропоновано використання сенсорних матеріалів на основі органічних напівпровідників, зокрема пентацену, фталоціаніну кобальту та кобальт хлориду, а також
органічного барвника – метилового червоного). Встановлена їх чутливість до дії газів різної природи, а саме: аміаку та етанолу, виділення яких може відбуватись при зберіганні харчових продуктів. For monitoring of the food products quality during their preservation and procession an application of the sensor materials based on organic semiconductors such as pentacene, phthalocyanines of cobalt and cobalt chloride also as organic dye – methyl red have been proposed. It is shown their sensitivity to action of the gas by different nature, namely – ammonium and ethanol, evaporated during the preservation of the food production.
 
Date 2009-09-15T11:43:43Z
2009-09-15T11:43:43Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Напівпровідникові резистивні сенсори для моніторингу якості харчових продуктів / Б. Р. Ціж, М. І. Чохань, О. І. Аксіментьєва, Ю. Р. Портаж // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". – 2008. – № 619 : Електроніка. – С. 57–60. – Бібліографія: 7 назв.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/1908
 
Publisher Видавництво Національного університету "Львівська політехніка"