Запис Детальніше

Нові підходи до організації передстартової підготовки кваліфікованих спортсменів у одноборствах (на прикладі фехтування)

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/8946/
http://www.sportpedagogy.org.ua
 
Title Нові підходи до організації передстартової підготовки кваліфікованих спортсменів у одноборствах (на прикладі фехтування)
 
Creator Лопатенко, Георгій Олегович
Косік, Микола Сергійович
Косік, Наталія Леонідівна
 
Subject Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Наукові (входять до науковометричних баз і мають ISSN, DOI та індекс цитування журналу)
 
Description Мета: розробити та дослідити ефективність застосування комплексу позатренувальних засобів для підвищення ефективності передстартової підготовки кваліфікованих спортсменів у фехтуванні. Матеріал: у дослідженні брали участь 12 кваліфікованих фехтувальників чоловічої статі. Були використані методи аналізу нейродинамічних функцій спортсменів, педагогічний експеримент, радіотелеметрична пульсометрія, методи математичної статистики. Результати: Більш високі стимулюючі ефекти комплексу спеціально підібраних позатренувальних засобів підтверджуються достовірними розбіжностям показників нейродинамічних властивостей організму на експериментальні та контрольні комплекси впливів (p <0,05). Висновки: Досягнуті стимулюючи ефекти знизили тривалість загальної частини розминки до двадцяти хвилин, що дозволяє більш раціонально організувати процес передстартової підготовки кваліфікованих спортсменів у фехтуванні у порівнянні з використанням традиційних засобів.
 
Publisher Харків: ХДАДМ
 
Date 2015-04-01
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/8946/7/G_Lopatenko_M_Kosik_N_Kosik_PPMBPFKS_GI.pdf
Лопатенко, Георгій Олегович та Косік, Микола Сергійович та Косік, Наталія Леонідівна (2015) Нові підходи до організації передстартової підготовки кваліфікованих спортсменів у одноборствах (на прикладі фехтування) Педагогіка, психол. та медико-біол. проблеми фіз. вих. і спорту (4). с. 33-37. ISSN 1818-9172