Запис Детальніше

Становлення третього циклу освіти в Україні: дослідницькі університети

eKMAIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Становлення третього циклу освіти в Україні: дослідницькі університети
 
Creator Моренець, Володимир
Винницький, Михайло
Кострова, Людмила
Матвєєва, Юлія
Белешко, Марина
Morenets, Volodymyr
Wynnyckyj, Mychailo
Kostrova, Liudmyla
 
Contributor Кострова, Людмила
 
Subject освіта
докторантура
education
PhD
 
Description Проведено аналіз західного досвіду поєднання науки та освіти в університетах та здійснено оцінку правових можливостей впровадження нової моделі університетів західного зразка в умовах чинного законодавства. Запропоновано введення в Україні акредитованого третього циклу вищої освіти, що забезпечує органічну єдність науки і освіти відповідно до вимог Єдиного європейського освітнього і наукового простору - структуровані докторські програми (Ph.D). Обґрунтовано доцільність введення, в рамках наявного в Україні ранжування навчальних закладів, вищого, п'ятого рівня акредитації університетів, яким забезпечується підготовка наукових та науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації у відповідності з європейськими вимогами. Підготовлено пакет нормативно-правових документів, спрямованих на впровадження моделі університетів європейського зразка в умовах чинного законодавства.
Збірник видано в рамках виконання науково-дослідноїроботи "Розробка науково-освітніх принципів та нормативно-правових засад впровадження докторських (Ph.D) програм в Україні", що фінансується із коштів державного бюджету.
 
Date 2010-12-17T14:13:05Z
2010-12-17T14:13:05Z
2009
 
Type Working Paper
 
Identifier Становлення третього циклу освіти в Україні: дослідницькі університети / [В.П. Моренець ... та ін.]; Національний університет "Києво-Могилянська академія". - Київ: [Пульсари], 2009. - 123 с.
http://www.ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/928
 
Language ua
 
Relation Становлення третього циклу освіти в Україні: дослідницькі університети / [В.П. Моренець ... та ін.]; Національний університет "Києво-Могилянська академія". - Київ: [Пульсари], 2009. - 123 с.
 
Publisher Пульсари