Запис Детальніше

Реалізація декодера Вітербі на FPGA для систем супутникового зв’язку

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Реалізація декодера Вітербі на FPGA для систем супутникового зв’язку
Реализация декодера Витерби на FPGA для систем спутниковой связи
FPGA Implementation of Viterbi Decoder for Satellite System
 
Creator Pavlenko, M. P.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Bychkov, V. E.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Pravda, V. I.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject ПЛІС; пряме виправлення помилок; декодер Вітербі; трейліс діаграма
ПЛИС; прямое исправление ошибок; декодер Витерби; трейлис диаграмма
FPGA; Forward Error Correction; decoder Viterbi; trellis diagram
 
Description Згорткове кодування і декодування за допомогою алгоритму Вітербі – це потужний метод корекції помилок. В цій статті представлений короткий опис реалізації декодера Вітербі на FPGA на мові опису апаратури Verilog для системи бездротового зв’язку Thuraya. Головна ідея цього проекту- оптимізація ресурсів при реалізації декодера на ПЛІС платформі. В цьому проекті декодер Вітербі реалізовано на FPGA фірми Altera Cyclone III. Параметри коду: кодове обмеження - 5, швидкість кодування - 1/4. Декодер Вітербі може працювати на частоті 90 МГц.
Сверточное кодирование и декодирование с помощью алгоритма Витерби – это мощный метод исправления ошибок. В этой статье представлено краткое описание реализации декодера Витерби на FPGA на языке описания аппаратуры Verilog для системы беспроводной связи Thuraya. Главная идея этого проекта – оптимизация ресурсов при реализации декодера на ПЛИС платформе. В этом проекте декодер реализован на FPGA фирмы Altera Cyclone III. Параметры кода: кодовое ограничение 5, скорость кодирования – 1/4. Декодер Витерби может работать на частоте 90 МГц.
Convolutional encoding with Viterbi decoding is a powerful method for forward error correction. This paper presents a short overview of a Viterbi decoder FPGA (Field-Programmable Gate Array) implementation for Thuraya wireless communication sys-tem in Verilog HDL (Hardware Description Language). The main goal of this project was re-source-optimized implementation of the decoder on the target platform. In this project, Viterbi Decoder is implemented on Altera Cyclone III FPGA. The transmitter is of constraint length 5 and of rate 1/4. The Viterbi decoder can operate at a frequency of 90 MHz.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2012-10-10
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/19
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 49 (2012); 71-76
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 49 (2012); 71-76
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 49 (2012); 71-76
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/19/21
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).