Запис Детальніше

Устройство сравнения светодиодов за световым потоком

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Устройство сравнения светодиодов за световым потоком
A device of comparison of light-emitting diodes for a light stream
Пристрій порівняння світлодіодів за світловим потоком
 
Creator Mirskikh, G. A.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Gurba, A. V.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject світлодіод; вібрація; фотометричний параболічний відбивач; параболічне дзеркало; світловий потік; вібромотор.
светодиод; вибрация; фотометрический параболический отражатель; параболическое зеркало; световой поток; вибромотор.
light-emitting diode; vibration; photometric parabolic reflector; parabolic mirror; light stream; vibromotor.
 
Description В данной статье представлен простой метод сравнения светодиодов за световым потоком и возможная конструкция установки этого метода. В конструкцию специально введены параболические зеркала, как направляющие концентраторы светового потока и вибромотор с автоматическим управлением. Около фокуса одного из зеркал устанавливают светодиод, который закреплен на вибромоторе, а на противоположном зеркале в фокусе закрепляют фотодетектор. После включения вибромотора вибрационными колебаниями светодиод в один из моментов совмещается с фокусом параболического зеркала. После чего, световой поток направляется параболическим зеркалом на противоположное и собирается в фокусе последнего, где и регистрируется фотодетектором. Введенная вибрация имитирует также многократное измерение потока, что экономит время на проведение измерения.
The simple method of comparison of light-emitting diodes after a light stream and possible construction of setting of this method are presented in this article. Parabolic mirrors are specially entered in a construction, as directing concentrators of light stream, and vibromotor with automatic control. Near one focus of mirrors set a light-emitting diode which is envisaged on a vibromotor, and on an opposite mirror in focus fasten fotodetector. After including to the vibromotor, by oscillation vibrations a light-emitting diode in one of moments is combined with focus of parabolic mirror. Whereupon, a light stream is directed by a parabolic mirror on opposite and gathers in focus last, where and registered by fotodetector. The entered vibration imitates the frequent measuring of stream that saves time on realization of measuring.
В даній статті представлено простий метод порівняння світлодіодів за світловим потоком та можливу конструкцію установки цього методу. В конструкцію спеціально введено параболічні дзеркала, як направляючі концентратори світлового потоку,та вібромотор з автоматичним керуванням. Біля фокусу одного з дзеркал встановлюють світлодіод, що закріплений на вібромоторі, а на протилежному дзеркалі в фокусі закріплюють фотодетектор. Після ввімкнення вібромотору, вібраційними коливаннями світлодіод в один із моментів суміщається з фокусом параболічного дзеркала. Після чого, світловий потік направляється параболічним дзеркалом на протилежне і збирається в фокусі останнього, де й реєструється фотодетектором. Введена вібрація імітує також багаторазове вимірювання потоку, що економить час на проведення вимірювання.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2011-03-01
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/70
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 44 (2011); 127-135
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 44 (2011); 127-135
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 44 (2011); 127-135
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/70/74
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).