Запис Детальніше

Оцінка електромагнітної сумісності високочастотних індукційних систем в локальному об'єкті

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінка електромагнітної сумісності високочастотних індукційних систем в локальному об'єкті
Оценка электромагнитной совместимости высокочастотных индукционных систем в локальном объекте
Evaluation of electromagnetic compatibility of highfrequency induction systems in a local facility
 
Creator Rozvadovsky, A. F.; Державне підприємство "Випробувальний центр Омега ", м. Севастополь
Shalileh, S.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject ЕМС, індукційна система; передавання сигналів; коефіцієнт реактивної потужності.
ЭМС; индукционная система; передача сигналов; коэффициент реактивной мощности.
EMC; induction system; transmission signals; coefficient reactive power
 
Description У статті наведено один із підходів для оцінки електромагнітної обстановки в локальному об'єкті, на якому встановлені індукційні системи для передавання високочастотних сигналів. Відмінна риса даних систем полягає у використанні реактивної складової комплексного потоку енергії електромагнітного поля. Щоб оцінити їх в аспектах електромагнітної сумісності (ЕМС) в локальному об'єкті, необхідно визначити розподіл реактивної потужності у формі спектрі частот. З урахуванням подання струмів вздовж електричного і магнітного випромінювачів у вигляді комплексного ряду Фур'є, отримано формули для складових напруженостей електричного і магнітного полів. Для оцінювання ЕМС індукційних систем передавання сигналів у локальному об'єкті запропоновано критерій різниці фактичного і граничного коефіцієнтів реактивної потужності. Показано, що внаслідок малого радіусу дії (не більше 0,5 ... 1 м) і малих потужностей в даних системах електромагнітна сумісність з іншими пристроями всередині локального об'єкта забезпечена.
В статье приведенодин из подходов для оценки электромагнитной обстановки в локальном объекте, на котором установлены индукционные системы для передачи высокочастотных сигналов. Отличительная особенность данных систем состоит в использовании реактивной составляющей комплексного потока энергии электромагнитного поля. Для их оценки в аспектах электромагнитной совместимости (ЭМС) в локальном объекте определено распределение реактивной мощности во всем спектре частот. С учетом представления токов вдоль электрического и магнитного излучателей в виде комплексного ряда Фурье получены выражения для составляющих напряженностей электрического и магнитного полей. Для оценки ЭМС индукционных систем передачи сигналов в локальном объекте предложен критерий разности фактического и предельного коэффициентов реактивной мощности. Показано, что вследствие малого радиуса действия (не более 0,5…1 м) и малых мощностей в данных системах электромагнитная совместимость с другими устройствами внутри локального объекта обеспечена.
The article shows one approach to assess the electromagnetic environment in a local facility that is running induction system for transferring high frequency signals. A distinctive feature of these systems is to use a reactive component of integrated energy flux of the electromagnetic field. To evaluate them in the aspects of electromagnetic compatibility (EMC) in the local object defined distribution of reactive power across the frequency spectrum. Current along the electric and magnetic radiators present as of complex Fourier series expressions are obtained for the components of electric and magnetic fields. For assessment the EMC induction systems transmit signals in a local facility proposed criterion of the difference actual and limiting factors of reactive power. It is shown that due to short radius of action (no more than 0,5 ... 1 m) and low power in data systems,electromagnetic compatibility with other devices inside a local object is provided.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2011-06-01
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/77
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 45 (2011); 26-32
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 45 (2011); 26-32
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 45 (2011); 26-32
 
Language rus
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/77/82
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).