Запис Детальніше

Wireless networks. Standard ZigBee (on the example of products of Atmel Corp.)

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Wireless networks. Standard ZigBee (on the example of products of Atmel Corp.)
Беспроводные сети. Стандарт ZigBee (на примере продукции Atmel)
Безпровідні мережі. Стандарт ZigBee (на прикладі продукції Atmel)
 
Creator Lyashuk, O. M.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Dyachenko, S. M.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject data transmission; wireless computer networks; standards are wireless networks.
передача данных; беспроводные компьютерные сети; стандарты беспроводных сетей.
передача даних; безпровідні комп’ютерні мережі; стандарти безпровідних мереж
 
Description The situation and prospects of wireless radio receivers and radio transmitters which use standard ZigBee is examined in this work. The specification of ZigBee is developed on the base of international standard of IEEE 802.15.4 for creation inexpensive wireless networks for transmission small amount of information with low-power consumption. Main feature of ZigBee is support of not only simple topologies of wireless connection but also difficult wireless networks at relatively low energy consumption. Products of company Atmel have the best support of ZigBee technology. ZigBee is used in the industrial monitoring systems, in a medical equipment, can be integrated in the systems of production process automation.
В данной работе рассматривается состояние и перспективы развития беспроводных радиоприемников и радиопередатчиков, которые используют стандарт ZigBee. Спецификация ZigBee разработана на базе международного стандарта IEEE 802.15.4 для создания недорогих беспроводных сетей для передачи небольших объемов данных с низким энергопотреблением. Основная особенность технологии ZigBee заключается в том, что она при относительно невысоком энергопотреблении поддерживает не только простые топологии беспроводной связи, но и сложные беспроводные сети. Лучше всего ZigBee поддерживается продукцией компании Atmel. Применяется в системах промышленного контроля, в медицинском оборудовании, интегрируется в системы автоматизации производственных процессов.
В даній роботі розглядається стан та перспективи розвитку безпровідних радіоприймачів та радіопередавачів, які використовують стандарт ZigBee. Специфікація ZigBee розроблена на базі міжнародного стандарту IEEE 802.15.4 для створення недорогих безпровідних мереж передачі невеликих об'ємів даних з низьким енергоспоживанням. Основна особливість технології ZigBee полягає в тому, що вона при відносно невисокому енергоспоживанні підтримує не тільки прості топології безпровідного зв'язку, але і складні безпровідні мережі. Найкраще ZigBee підтримується продукцією компанії Atmel. Застосовується у системах промислового контролю, у медичному устаткуванні, інтегрується у системи автоматизації виробничих процесів.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2011-03-01
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/94
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 44 (2011); 157-165
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 44 (2011); 157-165
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 44 (2011); 157-165
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/94/88
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).