Запис Детальніше

Рассеяние электромагнитных волн на параболических решетках диэлектрических резонаторов

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Рассеяние электромагнитных волн на параболических решетках диэлектрических резонаторов
Electromagnetic waves scattering by parabolic lattices of dielectric resonators
Розсіювання електромагнітних хвиль на параболічних решітках діелектричних резонаторів
 
Creator Trubin, A. A.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject електромагнітні хвилі; розсіювання; діелектричний резонатор; антенна решітка
электромагнитные волны; рассеяние; диэлектрический резонатор; антенная решетка
electromagnetic wave; scattering; dielectric resonator; the lattice
 
Description Приведены результаты вычислений плотности потока мощности при рассеянии плоских электромагнитных волн в открытом пространстве на квадратных плоских и параболических решетках цилиндрических диэлектрических резонаторов. Рассмотрены общие закономерности пространственного распределения рассеянного поля в ближней зоне. Установлено наличие максимумов рассеянного поля в области фокусов параболических решеток. Отмечена селективность относительно направлений падения волн.
Calculation results scattering of plane electromagnetic waves on a parabolic and plane lattices of dielectric resonators in the open space were presented. Every resonator of lattice excited on main azimuthally symmetric oscillation of it lowest magnetic mode. Common pattern of spatial distribution scattering field in the short-distance zone has been examined.  It’s showing to a possibility of field increasing in the lattice focuses area.
Приведено результати розрахунків густини потоку потужності при розсіюванні електромагнітних хвиль у відкритому просторі на квадратних плоских та параболічних решітках циліндричних діелектричних резонаторів. Розглянуті загальні закономірності  просторового розподілу розсіяного поля в ближній зоні. Встановлено наявність максимумів розсіяного поля поблизу фокусів параболічних решіток. Відзначено селективність відносно напрямів падіння хвиль.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2011-12-01
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/122
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 47 (2011); 106-110
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 47 (2011); 106-110
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 47 (2011); 106-110
 
Language rus
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/122/123
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).