Запис Детальніше

Вузькосмуговий модуляційний радіометр - спектроаналізатор

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вузькосмуговий модуляційний радіометр - спектроаналізатор
Узкополосный модуляционный радиометр - спектроанализатор
Narrowband modulation radiometer-spectral analyzer
 
Creator Yanenko, A. F.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Skripnik, Yu. A.; Київский національний університет технологій та дизайну, м. Київ
Kutsenko, V. P.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject широкосмуговий сигнал; модуляційне перетворення; радіометр; спектроаналізатор; дзеркальний канал; вузькосмуговий фільтр
широкополосный сигнал; модуляционное преобразование; радиометр-спектроанализатор; зеркальный канал; узкополосный фильтр
wideband signal; modulation transformation; radiometer-spectral analyzer; mirror channel; narrowband filter
 
Description В статті розглянута структурна схема автоматизованого вузько смугового радіометра – спектроаналізатора з гетеродинним перетворенням для дослідження сигналів суцільного спектра . Особливістю розробленого пристрою є можливість  придушення сигналів дзеркального  каналу та автоматизоване переналагоджування (сканування) в діапазоні робочих частот. Розроблена схема  забезпечує підвищення  швидкодії за рахунок використання  мікропроцесорного управління та точності і чутливості аналізу швидкоплинних процесів, оскільки результат вимірювання не залежить від рівня власних шумів приймальної антени і радіометричного каналу перетворення вхідного сигналу.
В статье  рассмотрена структурная схема автоматизированого узкополосного радиометра – спектроанализатора з гетеродинным преобразованием для исследования сигналов сплошного спектра . Особенностью разработаного устройства является  подавление сигналов зеркального  канала и автоматизированое  перестраивание в диапазоне рабочих частот. Разработаная схема  обеспечивает увеличение  быстродействия за счет использования микропроцессорного управления, а также повышение точности и чувствительности анализа быстропротекающих процессов, поскольку результат измерения не зависит от уровня собственных шумов приемной антенны и радиометрического канала переобразования входного сигнала.
This article presents the block diagram of highly automated narrowband radiometer-spectral analyzer which operates by heterodyne signal transformation. It is being used for researching signals with continuous spectrum.  The main feature of the device issuppression of the mirror channel signals and a highly automated frequency rebuild(scanning) in the range  of operating frequencies. Scheme developed provides increasing of performance being microprocessor driven. Also precision and sensitivity of fast processes analysis is being increased because measurement result doesn’t depend on the receiving antenna and feeder noise levels.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2011-12-01
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/127
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 47 (2011); 111-117
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 47 (2011); 111-117
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 47 (2011); 111-117
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/127/128
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).