Запис Детальніше

Fault tolerant system design for uninterruptible power supplies

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Fault tolerant system design for uninterruptible power supplies
Проектирование отказоустойчивых систем для источников бесперебойного электропитания
Проектування відмовостійких систем для джерел безперебійного електроживлення
 
Creator Volochiy, B. Y.; Національний університет "Львівська політехніка", м. Львів
Kuznetsov, D. S.; Національний університет "Львівська політехніка", м. Львів
 
Subject uninterruptible power supply; combined structure redundancy; design for reliability
источник бесперебойного электропитания; комбинированное структурное резервирование; надежностное проектирование
джерело безперебійного електроживлення; комбіноване структурне резервування; надійнісне проектування
 
Description The problem of design for reliability of a fault tolerant system for uninterruptible power supplies is considered. Configuration of a fault tolerant system determines the structure of an uninterruptible power supply: power supply built from modules of the same type, stand-by sliding reserve for them, twice total reserve of the power supply with two accumulator batteries, the controls and diagnostics means. The developed tool for automated analytical model of fault tolerant systems generation and illustration of its capabilities in determination of requirements for repair service and accumulator batteries are given.
Рассмотрена задача надежностного проектирования отказоустойчивой системы для источника бесперебойного питания. Конфигурация отказоустойчивой системы определяет состав источника бесперебойного электропитания: блок питания сформированный из однотипных модулей, ненагруженный скользящий резерв для них, двукратное общее резервирование блока питания двумя аккумуляторами, средства контроля и диагностики. Представлены разработанные средства для автоматизированного формирования аналитической модели отказоустойчивой системы и проиллюстрирована их возможность при определении требований к ремонтной службе и аккумуляторам.
В доповіді розглянуто задачу надійнісного проектування відмовостійкої системи для джерела безперебійного живлення. Конфігурація відмовостійкої системи визначає склад джерела безперебійного електроживлення: блок живлення сформований з однотипних модулів, ненавантажений ковзний резерв для них, двократне загальне резервування блоку живлення двома акумуляторами, засоби контролю та діагностики. Представлено розроблений засіб для автоматизованого формування аналітичної моделі відмовостійкої системи та проілюстровано його можливості при визначенні вимог до ремонтної служби і акумуляторів.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2012-02-27
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/154
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 48 (2012); 149-158
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 48 (2012); 149-158
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 48 (2012); 149-158
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/154/155
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).