Запис Детальніше

Interpolation on a fixed interval discrete-valued sequence with random structure

Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування.

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Interpolation on a fixed interval discrete-valued sequence with random structure
Интерполяция на фиксированном интервале дискретнозначной последовательности со случайной структурой
Інтерполяція на фіксованому інтервалі дискретнозначної послідовності з випадковою структурою
 
Creator Ilyasova, D. H.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
Zhuk, S. Ya.; Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Subject interpolation; Markov’s sequence; maximum of a posteriori probability.
интерполяция; марковская последовательность; максимум апостериорной вероятности.
інтерполяція; марківська послідовність; максимум апостеріорної ймовірності.
 
Description Discrete-valued sequences with random structure are widely used to describe electronic systems that operate under a priori uncertainty. An optimal interpolation algorithm on a fixed interval discrete-valued sequence with random structure have been obtained considering the Markov property of an extended process, which includes the value of a discrete-type sequence and its structure. This algorithm is recursive, and describes the evolution of the joint interpolation probability of the extended process in reverse time. Analysis of the optimal interpolation algorithm on a fixed interval was implemented by the example of decoding of a convolutional code by means of statistical computer modeling. For this example interpolation algorithm reduces the bit error probability to 3-4 times compared with the algorithm of filtering due to the fact that it takes into account all the received observations. The increase of statistical dependence between input symbols leads to a decrease in bit error rate in filtration and interpolation algorithms.
Широкое использование для описания радиоэлектронных систем, которые работают в условиях априорной нетурой. Учитывая марковское свойство расширенного процесса, которое включает значения дискретнозначной последовательности и тип её структуры, получен оптимальный алгоритм интерполяции на фиксированном интервале дискретнозначной последовательности со случайной структурой. Данный алгоритм является рекуррентным и описывает эволюцию совместной интерполяционной вероятности расширенного процесса в обратном времени. Анализ оптимального алгоритма интерполяции на фиксированном интервале было реализовано на примере декодирования сверточного кода путем статистического моделирования на ЭОМ. Для рассмотренного примера алгоритм интерполяции уменьшает вероятность битовой ошибки в 3-4 раза по сравнению с алгоритмом фильтрации за счет того, что в нем учитываются все полученные наблюдения. Увеличение статистической зависимости между входными символами приводит к уменьшению битовой ошибки как фильтрационного так и интерполяционного алгоритмов.
Широке використання для опису радіоелектронних систем, що працюють в умовах апріорної невизначеності знаходять дискретнозначні послідовності з випадковою структурою. Враховуючи марківську властивість розширенного процесу, що включає значення дискретнозначної послідовності і тип її структури, отримано оптимальний алгоритм інтерполяції на фіксованому інтервалі дискретнозначної послідовності з випадковою структурою. Даний алгоритм є рекурентним і описує еволюцію сумісної інтерполяційної імовірності розширеного процесу у зворотному часі. Аналіз оптимального алгоритму інтерполяції на фіксованому інтервалі було проведено на прикладі декодування згортального коду шляхом статистичного моделювання на ЕОМ. Для розглянутого прикладу алгоритм інтерполяції зменшує ймовірність бітової помилки у 3-4 рази у порівнянні з алгоритмом фільтрації за рахунок того, що в ньому враховуються всі отримані спостереження. Збільшення статистичного зв’язку між вхідними символами призводить до зменшення бітової помилки як фільтраційного так і інтерполяційного алгоритмів.
 
Publisher National Technical University of Ukraine
 
Date 2011-06-01
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/168
 
Source BULLETIN of National Technical University of Ukraine. Series RADIOTECHNIQUE. RADIOAPPARATUS BUILDING; № 45 (2011); 71-76
Вісник НТУУ "КПІ". Серія Радіотехніка, Радіоапаратобудування; № 45 (2011); 71-76
Вестник НТУУ "КПИ". Серия Радиотехника, Радиоаппаратостроение; № 45 (2011); 71-76
 
Language ukr
 
Relation http://radap.kpi.ua/radiotechnique/article/view/168/168
 
Rights 1.  Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.3. Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).